Sledgehammer Games tycker att den åldersstigna Call of Duty-motorn håller än – liknar den vid en Porsche.

Utvecklarna bakom höstens storspel #Call of Duty: Modern Warfare 3, #Sledgehammer Games, försvarar i en intervju den åldersstigna spelmotorn som återanvänts även i Modern Warfare-seriens tredje del.

– Jag har jobbat på många [spel]motorer i mitt liv och spenderat mycket tid med att göra grafik i dem och den här är en Porsche. Och vad jag menar med det är att den är strömlinjeformad, allt i den är helt perfekt rent. Man ser att den jobbats med i flera år. Den är lätt att uppgradera, säger studions Glen Schofield.

De som fortfarande klagar på grafikmotorn behöver skaffa glasögon, tycker han.

– Titta på alla karaktärsmodelleringarna, se på vapenmodelleringarna, se på reflektionerna, se på vattnet. Det finns så mycket vi lagt till, så när någon säger "cut and paste" så vill jag inte ens prata med dem eftersom de inte vet nåt. De vet inte något, helt enkelt. De har ingen aning, säger Glen Schofield.

Men i slutändan poängterar Glen Schofield att det är spelet som är det viktiga, inte den motor som driver det.

– Jag har sagt detta tidigare – jag skeppar inte en motor, jag skeppar ett spel. Så därför ska jag snacka om spelet [istället]. Du kan prata om motorn hur mycket du vill. [Men] det är inte kul.

Call of Duty: Modern Warfare 3 släpps den åttonde november till pc, Xbox 360, Playstation 3 och Wii.

Har just spelat igenom MW2 och håller just på med Black Ops (storyna). Tyckte att just MW2 var jävulskt vackert och ändå hade jag precis innan spelat igenom Battlefield 2 som är det vackraste spel jag spelat. Borde varit bortskämd men MW2 dög med råge.... 21/10 Jag är mycket medveten om att IW-motorn inte är densamma som Quake 3 motorn men IW-motorn är i grunden Quake 3 motorn med mycket tunga modifikationer. Däremot så har inte MW2 särskilt mycket bättre fysik än vad vi såg i Quake 3. Det lilla som kan attrib... 20/10 Ser ju ut som transparent snö :) De åker snöskoter fattar du la! 20/10 Som jag konstaterade men du verkade missat att läsa är att versionen av Quake 3 motorn som användes till just Quake 3 har ungefär lika mycket med orginalversionen att göra som min vänstra pungkula. Sedan om du lyckas fantisera ihop att dagens version... 20/10 http://www.vroomshop.se/images/2.5132/trabil-porsche-cab.jpeg menade han denna? 19/10 "....se på reflektionerna, se på vattnet." http://juanfbalcazar.files.wordpress.com/2011/06/20110630-102956.jpg Jaha? 19/10 Han är verkligen defensiv för att ha åsikten att grafik inte betyder något. 19/10 ehm nej? jag säger som det är det är inget fel med q3 motorn. Jag är jävligt kräsen när det gäller spel. Jag skiter i hetl hur grafiken är så länge det har bra fysik så det inte känns som man springer i lera eller känns som att man försöker svänga i gel... 19/10 Att man måste gå ut och försöka försvara 3d-motorn så här säger en hel del... 19/10 Motorn tycker jag e helt okej . Det är väl en av sakerna man gillar mest med spelen .. Visst den kanske inte presterar i topp .. Men den funkar bra och lätt, Men visst .. Det har den väl alltid hjort? . Skulle vilja se dem göra en ny motor . Aja . det... 19/10
Skicka en rättelse