Nintendo struntar i att inkludera en kontrollmetod anpassad för den minoritet som föddes åt "fel håll".

Jag kommer få svårt att spela #The Legend of Zelda: Skyward Sword och risken är ungefär en på tio att det drabbar dig också. #Nintendo struntar nämligen i att inkludera en kontrollmetod anpassad för vänsterhänta. Eftersom det Motionplus-styrda spelet kräver en hel del precision i svärdssvingandet kan alltså nästa Zelda bli mer utmanande än väntat för vissa av oss.

Noterbart är att Link alltid var vänsterhänt i de äldre spelen fram till och med Wii-premiären. Tidigare har det också förekommit rapporter om ett vänsterhänt läge, men de visade sig alltså inte stämma.

Är du född åt fel håll och tror du i sådana fall att det här kan bli ett stort problem för dig?

Skoja till nyhetstexter? Fy skäms Sebastian! 19/10 Vänsterhänt här! Det lär ju inte kräva att man är ambidexter för att vifta med en "pinne" i högerhanden så det blir nog inga problem :P 19/10 Tror inte detta blir ett problem för mig personligen, jag är vänsterhänt men har inga problem med att använda t.ex datormusen med höger hand. 19/10 Tråkigt..är ju vänsterhänt...sen håller jag wii kontrollen med vänster när jag lirar. twilight princess köpte jag till cuben och körde som fasen...men wii versionen fick damma...var ju tvungen o köpa båda för att testa skillnaden :P har förbokat så ska... 19/10 Jag är vänsterhänt men jag använder höger hand till wiimoten. måste ha nunchuken i vänsternäven annars går jag bara in i väggar. Jag förstår inte heller varför dom är tvungna att spegelvända spelvärlden för att stödja lefties. Det låter som riktigt fyll... 19/10 Det var det jag menade. 19/10 taskigt... men egentligen inte så väntat.. Tycker att det var charmigt att Link är (var?) vänsterhänt, känns som det inte är så många i spel som är det. Så det är tråkigt att det tas bort :( Är själv högerhänt men skulle ha svurit högt på Nintendo om... 19/10 http://www.do.se/sv/Diskriminerad/ :( 19/10 Jaha, då blir det nog inget köp... Tack så jäkla mycket Nintendo. Och jag förstår inte det där med att de är tvungna att spegelvända hela världen. Varför kan de inte bara spegelvända Link? Vi vänsterhänta lever ju i en vardag som är gjord för högerhänta... 19/10 Jag är vänsterhänt, men jag är inte "född åt fel håll", vad betyder det ens? Du kanske ska skriva "är du född vänsterhänt", annars kanske folk tror att du menar att vänsterhänta är födda ur ett anus eller med benen före huvudet. 19/10
Skicka en rättelse