Flagship Studios actionrollspel överlevde inte många månader, nästa vecka stängs servrarna.

Det gick inget vidare för Bill Roper och hans kollegor när de sa adjö till #Blizzard och startade #Flagship Studios. Deras #Hellgate: London blev inte någon succé och när konkursen inträffade 2008 gick sidoprojektet #Mythos till koreanska företaget #Hanbitsoft. Det betatestades i början av året, släpptes hyfsat anonymt i april och nästa vecka stängs servrarna ner. Trots inledande bra försäljning uteblev den stora succén, meddelar en community manager i det officiella forumet och den 27 oktober är det godnatt.

Efter konkursen hamnade Bill Roper på #Cryptic Studios och stannade där till augusti 2010. För närvarande tycks han inte ha någon spelrelaterad anställning och vi undrar såklart om avhoppet stör hans nattsömn.

"Welcome to the Mythos Beta Test! 2007-12-18" ett tag sedan :-) 25/10 Så vida det inte var under någon form av beta du spelade så är ditt vetande inte mycket att gå på då det klart och tydligt står att releasen var i Maj 2011, dvs inte äns 6månader sedan. 21/10 mythos släppas? jag som bara trodde det var ett sidoprojekt för att testa olika idéer. vet inte vad länge det funnits, men till mitt vetande så spelade jag det för 1-2 år sedan nån gång då o då med en vän. 21/10 Allt jag vet är att Mythos var ett MMO och det är inte lätt att göra ett MMO idag som håller. 21/10 Har aldrig ens hört talas om spelet... säger lite hur de misslyckades med marknadsföringen. Synd att de inte kan släppa servermjukvaran eller nåt, låta spelet få ett eget liv bland entusiasterna på nätet och låta det utvecklas. Synd när saker bara läggs... 21/10 Hmm, ja va sugen på detta spel för ett år sedan när jag fick höra talas om det. Visste inte ens att det var släppt .... 21/10 Jag var med och Beta-testade en av de tidiga buildsen, kom tillbaks något/några år senare och testade den öppna, känns som det blev sämre med tiden haha, trisst dock! 20/10 Det har nog mest att göra med Hanbitsoft, skulle inte tro att det är många som vet att det finns en Hellgate-version som just nu är up and running till exempel. De verkar bara göra reklam på hemmaplan, och ingenstans utanför korea vilket är lite märklig... 20/10 Men vaf****n knastar, ville testa detta som faan innan men inte hört ett knyst om det som man har inte tänkt på att kolla upp det. Bra reklam de gör verkligen, nästan rätt åt dem. 20/10 Stackare. Det går fan inge bra för dom. Det vill sig bara inte. 20/10
Skicka en rättelse