Genom att titta på medelvärdet av recensionsbetyg från GameRankings.com har spelsajten 1Up konstaterat att de sammanlagt 20 spelen som idag finnas att köpa till tillverkaren #Nintendos nya flaggskepp [[Wii]] når 71,3 poäng (av 100) - en siffra som kan jämföras med såväl [[Playstation 3]] (73,4), [[Dreamcast]] (74,3), ([[Xbox 360]] (77,3) som vinnaren [[GameCube]] (79,4).

<img src="http://www6.gencat.net/llengcat/cinema/img/happy_feet.jpg" style="border: 1px solid black;" width="100" height="70" alt="Bild på Happy Feet" hspace="5" vspace="5"></img>
Happy Feet till Wii1Up konstaterar att Wii och Playstation 3 har två av tidernas i särklass sämsta lanseringstitlar - #Happy Feet (45,0) respektive #Mobile Suit Gundam: Crossfire (34,8) - vilket torde påskina att ny [[hårdvara]] inte är en garant för slipade spel. I vanlig ordning torde ett kritiskt förhållningssätt till spelbranschens superlativ vara lika aktuellt idag som det var för tio år sedan.

?

Vad tycker du? Är spelen till Wii och Playstation 3 så dåliga som 1Up konstaterar? Vilka system har de absolut sämsta och bästa spelen överhuvudtaget? Passa på att ventilera dina åsikter i FZ Forum!

För att jag kunde berätta något om konsollen? 29/11 zarkow du är Nintendo fanboy gissar jag ;) 28/11 Precis, Net-lib är inte ens tillgängligt till tredje-parts ännu. vänta ett år och se hur många fler fina titlar som kommer... 27/11 Problemet är ju inte Nintendo, deras spel får ju finfina betyg ;) Det knepiga tycks ju vara att få tredjepartstillverkarna att prestera... Är iofs inte så konstigt att de har problem nu i början, de har förmodligen fått betydligt mindre tid med handkont... 27/11 Haha... var det inte så att Nintendo = "spelglädje"? :D 27/11 Har nog aldrig köpt en konsoll precis när den släppts på marknaden (och då har jag ändå några i min samling), brukar få gå uppåt ett halvår (eller som i fallet med min PS2:a, 1-2 år) innan jag införskaffar. Dels för att få en chans att se vad det egentl... 27/11 Releasetitlar anser jag inte är de viktigaste, priset på konsollerna är som högst och många väljer ändå att vänta, det viktigaste är hur framtiden ser ut, och där tycker jag alla konsoller har något positivt, vissa mer och andra mindre. 27/11 PS2an hade ju grymt dåliga release titlar, den vann ändå i sin generation. Detta är inte på något sätt bevis varken för en konsols misslyckande eller framgång. 27/11 Håller med föregående talare 27/11 Jag håller till viss del med om Wii, men listan visar också med all önskvärd tydlighet att en bra launch-lineup inte är en garant för framgång.. Det är viktigare vad som händer det första året efter release imho. 27/11
Skicka en rättelse