För en 14-årig pojke från Dalsland gick det inte att sätta gränser för spelandet. Timmar blev till kvällar, kvällar blev till nätter och nätter blev till dygn. Hans föräldrar reagerade på att han till slut varken sov eller gick till skolan och vände sig till kommunen för hjälp.

Nu kommer beslutet från länsrätten - pojken tvångsomhändertas enligt lagen om vård av unga. Att pojken efter flera års spelande blev aggressiv när föräldrarna satte gränser, var en av anledningarna till det här.

- Föräldrar måste lära sig att sätta gränser, kommenterar Mikael Ericsson på företaget NoGame.

NoGame är ett företag som startades för att hjälpa människor som missbrukade pengaspel, men som efter många samtal från oroliga föräldrar även började arbeta med barns spelmissbruk.

Länsrättens dom lät så här:

Den omhändertagne 14-åringen "...deltar inte i några sociala aktiviteter. Han går inte i skolan, isolerar sig och lämnar sällan sitt hem eller sitt rum. Han sover på dagarna och spelar strategispel på datorn på nätterna. Han handlar impulsivt och blir aggressiv när familjen försöker bryta hans mönster och sätta gränser för honom"

?

Vad tycker du? Känner du att du har kontroll på ditt spelande? Sätter din omgivning gränser för dig och hur uppfattar du dem? Diskutera i vårt forum!