Allt fler företag väljer att distribuera och sälja sina spel via #Valves digitala distributionskanal [[Steam]]. Att fenomenet är något vi kommer få se mer av i framtiden visas tydligt av att konkurrenterna lanserar liknande system.

Det där med framgång är dock ingen självklarhet, vilket framkom när Triton i höstas hastigt och olustigt kastade in handduken (mer om det här). En följd blev att onlineförsäljningen av #Prey sköts i sank. Men #3D Realms tar nya tag genom att förflytta onlinehandeln till... just det, Steam. Med start i morgon finns Prey till salu för knappa 50 dollar. De som köpt spelet i butik ska också kunna aktivera dem online.

Tillkommer inte svensk moms när man handlar via Steam? För isåntfall så ramlar väl priset in på ~440 kr, har för mig det var lite diskussioner om att försöka kringgå momsen med Steam när HL2 dök upp. Sedan att priserna är höga via Steam är på sina sätt... 01/12 En anledning till de höga priserna tror jag är att spelen också ges ut i vanlig butik och att utgivarna därför ställer krav på att priserna på Steam inte ska konkurrera för mycket. Finns ju inte så många exempel på spel enbart släppta på Steam. The Ship... 01/12 Det blir ju trots allt "bara" 350:-, dollarn är ju värd 7 kr varken mer eller mindre för tillfället. Vet inte om vissa här per automatik ser 50 dollar som 500 kr....känns nästan så pga kommentarerna. Men jag håller med om att det borde vara billigare... 30/11 50 dollar, helt galet högt. Billigare att köpa med fodral och från england, med skatt för att man byter från svenska kronor till £ eller €. Men men, de gör som de vill antar jag, frågan är varför priset är så högt, det är visserligen bara 4 månader seda... 30/11 Jag kan inte hålla med er mer. Jag har faktiskt tänk på det där varje gång jag klickar in på steam"butiken". Känns som det blir billigare att köpa i affären. Men att dom väljer steam som multiplayerplatform(eller vad man ska kalla det) är suveränt. Älsk... 30/11 Håller med totalt!! Om dem tjänar lite pengar på att slippa ha fysisk skiva, manual, fodral. Borde dem åtminstone sänka priset lite. Och för besväret man brukar få med online varianter, det borde också dra ner priset lite. 30/11 Ska de sälja spel genom Steam ska de ta mig fan ha lägre pris. Verkar inte vara fallet... 30/11
Skicka en rättelse