Efter en helg fylld av ryktesspridning står det nu klart att evenemanget DreamHack säljs till e-sportkändisarna David "G3X" Garpenståhl och Robert Ohlén. De två har tidigare arbetat med stora ligor som ESWC, CPL, WSCG och Extreme Masters och har nu köpt in sig i företaget DreamHack.

De tidigare ensamma ägarna Martin Öjes och Kenny Eklund finns även i fortsättningen kvar i företaget som delägare och fortsätter att arbeta heltid med evenemanget tillsammans med Garpenståhl och Ohlén.

Gamingsajten GosuGamers fick en kommentar från Garpenståhl som avslöjar planer på att bredda e-sport-scenen i allmänhet och på DreamHack i synnerhet genom att låta "vanliga gamers" ingå i konceptet. Att låta DreamHack äga rum fler gånger varje år är också något som diskuteras.

Köpesumman är i dagsläget inte känd, ej heller ägarfördelningen i företaget. Vad som är säkert är att evenemanget som detta tillfälle slog sitt eget världsrekord i antal deltagare på en datorfestival bringat många slantar i de tidigare ensamma ägarnas kassakistor.