Efter en helg fylld av ryktesspridning står det nu klart att evenemanget DreamHack säljs till e-sportkändisarna David "G3X" Garpenståhl och Robert Ohlén. De två har tidigare arbetat med stora ligor som ESWC, CPL, WSCG och Extreme Masters och har nu köpt in sig i företaget DreamHack.

De tidigare ensamma ägarna Martin Öjes och Kenny Eklund finns även i fortsättningen kvar i företaget som delägare och fortsätter att arbeta heltid med evenemanget tillsammans med Garpenståhl och Ohlén.

Gamingsajten GosuGamers fick en kommentar från Garpenståhl som avslöjar planer på att bredda e-sport-scenen i allmänhet och på DreamHack i synnerhet genom att låta "vanliga gamers" ingå i konceptet. Att låta DreamHack äga rum fler gånger varje år är också något som diskuteras.

Köpesumman är i dagsläget inte känd, ej heller ägarfördelningen i företaget. Vad som är säkert är att evenemanget som detta tillfälle slog sitt eget världsrekord i antal deltagare på en datorfestival bringat många slantar i de tidigare ensamma ägarnas kassakistor.

Skulle inte ha någonting emot om det blev större fokus på "E-sports", då hade man haft mer att fördriva tiden med, tycker det är kul att se när proffsen lirar :) Samtidigt så vore det förstås trist om Dreamhack blev ett nytt ESWC. 04/12 Dreamhack förstörs om det är mer än 1 gång per år, isåfall måste de andra lanen heta något annat. Själv är jag 26 och har inte varit på DH än och om dom "breddar" det kommer jag antagligen aldrig åka dit. 04/12 Hehe, menade det men har inte orkat redigera felet... och som alltid, sorry, my bad ;) 03/12 Och där var sista spiken i kistan för DH. Kommer bli otroligt tråkigt nu när de ska göra DH ännu mer gamer-inriktat än tidigare. Ska vi hälsa hej till musiken och alla demos (var ju och för sig rätt dött på den biten när jag var där 03-04)? Aja, Jag sa... 03/12 Låter som något FZ borde ta tag i... Jag hade lätt besökt ett sådant LAN. :) 03/12 Ett DH med 20-årsgräns skulle iallafall locka mig kan jag säga. Skulle aldrig sätta min fot på DH som det verkar vara nu :p 03/12 DH är redan 2 gånger om året :P 03/12 Sa inte att det inte var konversiellt nu, sa bara att det kommer bli mer. 03/12 Tror inte att dom kommer slå fler världsrekord i antal deltagare om det arrangeras fler än 2ggr/år. 03/12 sätt 25års gräns då är jag intresserad till och med :) iaf tills man vet exakt vad dom menar så är det ganska meningslöst och fundera.. Sen om dom nu tittar på det hela med dollartecken i ögonen så betvivlar jag att dom bryr sig om stammisar lyckas dom... 03/12
Skicka en rättelse