Trots att #CodeMasters så sent som i slutet av september införde sedvanlig månadskostnad i sin fantasybaserade [[MMORPG]]-titeln #Archlord ser beslutet inte ut att bli långvarigt. I ett uttalande har företaget under dagen meddelat att abonnemangsavgiften helt avskaffas från och med 4 januari [[2007 | nästa år]] och att de som köpt förbetald speltid kommer att återbetalas.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Archlord/screen8_large.thumb.jpg" width="100" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img>
Hård konkurrensSpelet torde därmed ta upp kampen mot #ArenaNets #Guild Wars vilket också saknar månatliga avgifter. Som extra grädde på moset utlovas därtill kostnadsfri spelvaluta till "alla befintliga och framtida spelare", som det heter. Någon förklaring till det generösa utspelet - som inte skall påverka lanseringen av gratisexpansionen Seasons of Siege - ges inte även om en allt mer hårdnande konkurrenssituation i marknadssegmentet för nätrollspel torde ha spelat en bidragande roll.

Skicka en rättelse