Square Enix hotar Xbox 360- och (framtida) Vita-ägare med att släppa Final Fantasy XIV även till deras format.

Nyligen avslöjade FZ att pc-versionen av Final Fantasy XIV får månadskostnad, och att Playstation 3-släppet är beräknat till 2013. Nu hotar #Square Enix med att släppa MMORPG-floppen även till Xbox 360 och Vita.

– Eftersom spelet är utvecklat på pc vore det inte så svårt att överföra det till Xbox 360, men som vi sagt förut, det vi behöver göra klart först är PS3-versionen. När det väl är klart kan vi ta nästa steg, säger producenten Naoki Yoshida.

Han tillägger att det kan bli så att företaget istället väntar på uppföljaren till Xbox 360 innan de utannonserar en Xbox-version. Vita och smartphones tycks också vara aktuella.

– Ja, för närvarande är allt detta post-2.0, men eftersom vi gör en rekonstruktion av vårt serversystem kommer vi se till att våra servrar kan öppnas via extern utrustning som till exempel smartphones [och Vita].

Det som skulle vara aktuellt i sådana fall är möjligheten att kolla in ditt inventory, eller kolla makrnadsplatsen och bjuda på saker via auktionssystemet.

Nja, det var ju inte så extremt jag menade det :). Tänkte det mer i steg för steg för att kunna spela just ett spel. Det blev ju lite otydligt i det stora hela. Men som jag sa i posten åvanför, när man behöver skaffa extra tillbehör som tangentbord och... 22/10 Ja om det inte kräver gold är ju det mindre, men du behöver inte uppgradera din hårdvara för ditt mmo spel om du redan har tillräcklig kraft redan. Det har man ju om man köper ett spel som är gjort för sin konsol. Anti-virus finns det ju gratis versione... 22/10 Men... vad håller ni på med Square Enix? Tror ni verkligen att det kommer att finnas kundunderstöd på dessa konsoller? Spelar ingen roll vad ni gör med FF XIV, det är för skadat. 21/10 Fast jag ser inte ISP som en kostnad relaterad till spel, utan något jag ska ha ändå. Gold för live kan man definitivt diskutera, men när jag jämför med min PS3 så är jag helt ok att pynta mina 25-30 kr i månaden, för det gäller ju ändå alla spel och... 21/10 På Pc måste du ju betala för hårdvaruuppgraderingar, anti-virus och liknande. Live kostar 300-350kr/år och behövs inte ens för MMO-spel ;) Sen kan man sköta textbaserad kommunikation via chatpad, vanliga "meddelanden" eller via sin WP7 mobil, fullt utru... 21/10 Phantasy Star Universe till 360 har/hade månadskostnad. Men då behövde man inte Gold heller. Och för kommunikation är ju voice chat det uppenbara för ens party och för annat var det bara koppla in valfritt USB-tangentbord. Men jag delar din skeptis :) 21/10 Undrar om det någonsin kommer att finnas Pay2play spel som folk kommer vilja lira på konsol, speciellt när det gäller Xbox360. Först ska du betala din ISP för internet. Sedan betalar du Microsoft för att kunna spela spel online med andra i och med Xbox... 21/10 jaha.. flopp på pc vinst på konsol? <.< eeh tror inte det va? visst kanske man slipper uppgradera hela sin dator vid köp av spelet till konsol men hmm.. ska ändå bli intressant att se hur 2.0 kommer bli, vilka jobb som kommer osv. saknar min nin, sam... 21/10 Som man gjorde i FFXI? 21/10 "Hotar" var roligt först gången... 21/10
Skicka en rättelse