Rage blev inte den succé Id Softwares ägare hade hoppats på, därför ska nästa Doom ha skjutits på framtiden, hävdar källa.

Sju års utvecklingstid till trots blev #Rage inte den hejdundrande succé som #Id Softwares ägare #Bethesda och #Zenimax önskat. Företagen ska därför ha beslutat att skjuta upp utvecklingen av #Doom 4 på obestämd tid. Det uppger Kotaku och hänvisar till en anonym källa som påstår sig stå nära de båda utgivarna.

Enligt källan har mottagandet för Rage, som kritiserades för att vara enformigt och lida av tekniska problem, allvarligt skadat förtroendet för Id Softwares projektledning. Uppgifterna är i nuläget obekräftade och har såvitt vi känner till inte kommeterats av något av företagen.

Doom 4 tillkännagavs i maj 2008, och under de tre och ett halvt år som gått sedan dess har det på sedvanligt Id Software-manér varit ganska tyst om projektet. Fortsatt tystnad är inte nödvändigtvis ett tecken på att utvecklingen skrotats – vi rapporterar förstås mer om den påstådda förtroendekrisen mellan Id och ägarna så snart vi hör något nytt.

Rage är ju skitkul ju! Fattar inte bara inte, j*vla skiiiiiiiiit! Doom 4 skulle ju bli skitcoolt på den här motorn. Stora raviner med demoner som attackerar, och lite cool Doom-musik. Fan vad jag hatar alla nu! (dock ta inte åt er). 24/10 Haha. Bra initiativ. Är också innerligt trött på folk som inte förstår skillnaden på "de och "dem". 23/10 ID tappar nog inte pengar men dom tappar nog fans. Med tanke på att John Carmack själv sa att spelen efter Rage kommer att gå snabbare att göra på Quakecon. Det finns inget att länga efter angående ID. Det är synd, marknaden är stor och många roliga spe... 23/10 Jag har inte spelat Rage än, jag tänker inte köpa det till fullpris efter vad jag läst. Det kvittar att dom släppt en patch som löser det mesta, att ID skiter så fullständigt i PC-spelarna vid släpp av ett nytt spel är bara tragiskt, med tanke på var... 23/10 Håller med dig. Crytech och ID tycker jag har samma problem: de gör bra spel från ett tekniskt perspektiv. Men speldesign och -stil samt interaktionen mellan dessa två är väldigt viktiga faktorer idag. Särskilt Randy och Borderlands 2 verkar ha fattat... 22/10 Har inte spelat rage och är inte särskillt intresserad av det heller. Quake IV var ju inte heller någon höjdare. Men Doom3 tycker jag var ett riktigt bra spel! De lyckades utmärkt med att göra en modern tappning av ett gammeldags spelkoncept! 22/10 Om Rage kunnat erbjuda samma möjligheter till inlevelse som exempelvis The Witcher 2 så hade jag gett det full pott. Inget snack. Otroligt snyggt (de bitarna som man faktiskt ser och inte allt småtjafs man ändå springer förbi. Rätt prioriterat, enligt... 22/10 Slutet I Rage var kanske inte det bästa om man säger så. Lite abrupt och man fick aldrig någon känsla för The Authority. 22/10 SÅ JÄVLA MYCKET WORD PÅ DET. Fan vad jag väntar på att den dagen skall komma. 22/10 Ganska tråkigt spel överlag. Rage gör inget (förutom fordonsdelen som är som ett arkadspel ändå) som inte Fallout 3 gör bättre. 22/10
Skicka en rättelse