Någon rymdfärd blev det inte - men väl ett [[konsol | konsolsläpp]]. När klockan passerade midnatt släppte de av #Nintendos svenska återförsäljare som haft nattöppet företagets omtalade tv-spelssystem [[Wii]]. FZ:s gamla systersajt [[Hype.se]] har frånsett ett mindre reportage även bilder från den affär i Stockholm som två ynglingar [n=16615 köat en vecka] utanför - en väntan som nu är över.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Wii/wii_6.thumb.jpg" width="100" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>
Begränsad tillgångSom FZ tidigare berättat är tillgången på konsolerna - som i Sverige kostar runt 2700 inklusive moms och ett spel - begränsad. Då flertalet större butikskedjor emellertid inte haft något system för att kunna förboka finns fortfarande chanser för morgonpigga att komma över ett system under förmiddagen. Den som bor i ett större samhälle och kan infinna sig hos någon av de rikstäckande kedjorna en god stund innan öppningsdags har med andra ord fortfarande chans att komma över den eftertraktade [[hårdvara | hårdvaran]]. Räkna dock med att butikshyllorna kommer att vara tömda innan lunch på de flesta håll.

?

Vad tycker du? Kommer du att köpa Wii? Har du rentav redan gjort det - och hur länge fick du isåfall köa? Vem är FZ:s förste Wii-ägare? Ventilera dina åsikter om Wii och visa skrytfotografier i FZ:s forum!

Fick min Wii idag , eller igår som det faktiskt är, från webhallen. Hämtade ut det på kvällen då jag inte var säker om paketet var på stället där jag kunde hämta ut det. Men tyvär fick jag inget zelda från webhallen. Nåja jag är glad för att jag fått... 09/12 köade 0 minuter. jämt lagomt ^^ 08/12 jo det är kul att nintendo fortfarande kan hävda sig i den mördande konkurensen, så jäkla synd att sega inte klarade att hävda sig, tänk om nintendo och sega gick ihop ? då skulle ju segas spel vara exklusiva för nintendo, då kunde dom säkert kunna bli... 08/12 Jag fick tag bara på Zelda, men ingen konsol :\ 08/12 oh my god, it's so awsome! :D Zelda är precis så som det ska vara! 08/12 Snubben där som snackade om Barkaby på sin FZ blogg var ju intressant....eller inte beroende på hur man ser det. Själv åkte jag ifrån Kungsängen i morse vid 8 och funderade på om jag skulle stanna till vid Barkaby för att kolla men sket i det i sista... 08/12 Det är jäkligt kul att mottagandet är så bra. Jag hoppas försiktigt att Wii är början på spelbranschens stora intåg i folks medvetande. Nintendos jämförelse mellan spel- och bilindustrin är redan legendarisk, att faktisk komma på att gamers kanske är... 08/12 Must....have....wii 08/12 äh va fan, nu har jag iaf äntligen bestämnt mig, har velat fram å tillbaks på vad man ska skaffa i flera månader, det blir Wii och Ps3, skulle vart kul å ha 360 igen också, men det blir för mycke att ha 3 olika konsoller och samtidigt börja lira WoW ige... 08/12 Fan jag åkte runt till flera olika butiker i morse och alla enheter va slutsålda. Exakt hur många enheter fanns de totalt i Europa? För på http://nexgenwars.com/ så har försäljningen på Wii bara gått upp 0.1% sen jag tittade igår. 08/12
Skicka en rättelse