Landets alla [[The Sims]]-fans torde gå ett [[2007 | ljust år]] till mötes när spelseriens förläggare #Electronic Arts utöver [n=16760 gårdagens tillkännagivande] av [[The Sims 2]]-expansionen #6183 Året Runt även meddelar att ytterligare tre titlar som anspelar på det populära realitytemat kommer att släppas det närmaste halvåret.

Först ut blir det helt fristående #The Sims Livets Historier som i motsats till de pc-titlar som hitills släppts fokuserar handlingen på enskilda och förutbestämda huvudpersoner. Tanken är att spelaren bland annat skall uppleva hur datanörden Vince letar efter sitt livs stora kärlek (måhända ett bekant bekymmer för vissa). Livets Historier sägs vidare spelas i ett Windows-fönster vid sidan om chatt- och e-postprogram - ett påstående som tar fasta på att spelets tänkta målgrupp använder datorn som ett socialt redskap.

Något orginellt avslutar man med att konstatera att spelet är specialanpassat för datorer med lägre prestanda än vad som The Sims 2 förväntar sig - ett initiativ som onekligen går stick i stäv med den sedvanliga utvecklingen i spelbranschen. Livets Historier släpps någongång i "början av 2007" och följs av uppföljarna #The Sims Historier om husdjur samt #The Sims Historier från en öde ö under sommaren respektive hösten nästa år.

Skicka en rättelse