Det har gått ett par dagar sedan FZ grundades. Åtminstone ungefär en 3 650 stycken, vilket för dig som är bra på division med tio med andra ord kan kallas tio år. Det är en ansenlig ålder för en spelsajt, tycker vi, och firar med småroliga påhitt hela veckan.

Det var i december 1996 det begav sig. Spelet #Quake var toknytt och toppade blodighetsskalan för våld i datorspel. Att yxa ner sina motspelare var ett tidigare oprövat grepp, vilket minst sagt kan sägas ha lyckats. En avknoppning från dåvarande Spel på Torget fick namnet FragZone och resten är, som man säger, historia

Den här veckan ska vi fira.

Varje dag kommer vi ha en ny tävling. Vi kommer också att varje dag publicera en retrorecension av ett spel som släpptes det vackra året 1996. Under måndagskvällen kommer vi lägga upp instruktioner för hur du kan spela Quake med oss på våra nyuppsatta jubileumsservrar och i dagarna öppnar vi en speciell liten shop där du kommer kunna hitta en jubileumströja som vi bara tar fram i en liten, begränsad upplaga.

Vad börjar vi med?

Vi kör igång tungt med en tävling i vilken du kan vinna en betanyckel till mycket efterlängtade #World of Warcraft: The Burning Crusade. Femtio lyckliga vinnare kommer att dras under morgondagen, som sedan får pröva sig fram bland blodalver och draenei.

Vår första retrorecension är #Diablo, en klassiker som vunnit många gamerhjärtan. Diablo är ett av de mest framgångsrika rollspelen någonsin och än i dag bär namnet på en positiv klang hos de flesta.

Skicka en rättelse