Tidigare har Dice sagt att pc-versionen var lead platform, men nu avslöjar Karl-Magnus Troedsson att fokus skiftade till konsolerna "halvvägs i utvecklingen".

Trodde du att #Battlefield 3 utvecklades med pc-plattformen i åtanke i första hand? I sådana fall – tänk om! Nu avslöjar #Dice-chefen Karl-Magnus Troedsson att konsolversionerna tog över fokus ungefär halvvägs in i utvecklingsfasen.

– Vi sade i början att pc var huvudplattformen för spelet, men mitt i produktionen bytte vi till konsolerna som lead platform för att vi skulle vara säkra på att få alla versionerna färdiga till lanseringen. Vår ambition vid Dice är att utnyttja kraften hos varje individuell plattform för att få ut så mycket som möjligt av spelet, säger Karl-Magnus Troedsson.

Tack till Idono för detta #nyhetstips!
Till alla er som tycker att pc mm spel blir sämre å sämre kan det vara så att ni blir äldre å växer ifrån spelen som kommer ut på marknaden? För jag tycker bara att spelen blir bättre å bättre(dom flesta)! 04/12 Då kom nya ps3:et och blf 3 äntligen till uthämtningsstället, dax att packa upp tvn, ps3:et och låta skivan jobba hela kvällen och natten! 10/11 Utveckling av datorer har inte gått långsammare , det är spelutvecklingen som står och stampar på konsol-nivå. Det vanliga ljugeriet om att PC är död som plattform känns lite gammalt idag, fanboys av andra format, indoktrinerade av reklam, har ju tjutit... 06/11 Skyrim har inte kommit ut ännu? Utvecklingen av datorer har gått långsamt de senaste åren mot vad det har gjort tidigare. De flesta spel utvecklas främst till konsoll idag. Windows 8 kommer att utvecklas främst som OS för telefoner. Konsoll-spel säljer... 05/11 Ta en titt på Crysis när det kom och hur mycket det sålde. Snipp snapp slut så var det skit snacket slut. Hur kan en PC dö ut när alla konsoll spel görs på en pc. Och hur kan en PC dö ut när det är den enda maskin som utvecklas. Det enda xbox360 och PS3... 05/11 Detta är tyvärr framtiden mina damer och herrar. Konsollspel drar in betydligt mycket mer pengar till spelutgivare än vad PC-baserade spel gör. Det är billigare att utveckla spel till konsoll än PC samtidigt som PC-spel är mer utsatt för illegal fildeln... 04/11 Såg någon på Battlelog som skrev att Dice twittrat om att nuvarande Commo-rosen endast var en placeholder, så vi kan hoppas på att den riktiga patchas in snart :) 03/11 Jag tycker dom fungerar riktigt bra men dom har inte så värst många options på vad vi kan ändra ingame.. i BF2 kan jag komma ihåg att vi kunde ändra minimappen och en massa annat skoj Gällande minimappen tror jag den är lite buggad då den ändras varje... 03/11 Är inte alls förvånad.. är säkert en av förklaringarn till alla dessa problem folk har med uppskalningen med Crossfire/SLI, diverse låsningar och crasher... 03/11 För engång skull håller jag med PCkaffe. Enda konsolifierat jag kännt av är menyerna, och com-rosen känns inte fullständig. Annars när det kommer till optimeringen av motorn så är den hur bra som helst. Flyter på riktigt bra, skön fysik, underbara strid... 03/11
Skicka en rättelse