"Vi väntar bara på juridiskt klartecken", tvittrar programmerings-Jesus John Carmack.

I somras skrev vi att källkoden till #Doom 3 släpps lös efter att Rage lanserats. Och äntligen porlar det i bäckarna och fåglarna kvittrar i skyn, för programmeringsgeniet John Carmack har just tvittrat om att källkoden är närmare än du anar.

– Doom 3-källkoden är paketerad och testad, vi väntar på slutgiltigt juridiskt klartecken för release, skriver #Id Software-bossen.

Med Doom 3-källkoden i fickan kan driftiga människor släppa egna patchar, fixa buggar och släppa moddar som fristående spel.

Med mera.

Möjligheterna är så gott som oändliga – kanske bygger någon en ny fångstråle åt Jingjingmannen?

För att göra ett eget spel kanske HL2: Source-motorn är smidigare: http://www.youtube.com/watch?v=dJlWmsQ0v4E 06/11 Måste tacka för det tipset. Ska hålla ett stadigt öga på Overdose :) Såg riktigt grymt ut. Coolt som fan att man kan göra ett sådant snyggt spel med en sådan gammal motor. 03/11 jovisst, men linux är det OS som har minst med vettiga game engines, stor del av deras spel utvecklare använder fortfarande id tech 3 :) 03/11 Är väl awesome för alla programmeringskunniga oavsett OS? 03/11 Ja men kära du det kräver ju att du kan dina saker, det är ingen 360 wannabe map-editor inkluderad direkt. Ska du gräva i koden krävs det programmeringsskills och vill du mappa bör du ha en hel del erfarenhet också om du skall åstadkomma något vettigt.... 02/11 Så jag kommer kunna göra Doom 3 med t. ex BF2 grafik? Göra ett eget spel? göra VAD SOM HELST? Om så så kommer jag bara nörda. 02/11 Källkod = Den kod som krävs för att göra ett visst program eller som i det här fallet en spelmotor. Nu när denna källkod blir öppen för alla kommer all koden att kunna laddas ner och modifieras av vem som helst (om man har kunskaperna) för att bli helt... 02/11 Förstår fortfarande inte riktigt... vad är det för speciellt med källkod? Är det så att man själv kan göra egna spel? 02/11 Haha, keep up the good work med grejerna ni slänger in i slutet på artiklarna :D 02/11 Kan du tipsa om någon annan som är gratis, bättre och lätt att arbeta med? :P 02/11
Skicka en rättelse