"Det var ganska brutalt den här gången", säger en Naughty Dog-anställd om hetsen att få klart Nathan Drakes senaste äventyr i tid.

Det krävdes en hel del blod, svett och dårar för att få klart #Uncharted 3: Drake's Deception i tid, förklarar utvecklarna angående den hektiska "crunch"-fasen under utvecklingens slut.

– Det var det tuffaste jag någonsin gjort i spelindustrin, säger creative director Amy Hennig.

– Det var ganska brutalt den här gången. Jag menar, det blir alltid crunch. Det finns alltid folk som jobbar övertid. Men den här gången – på grund av spelets omfattning och mål – till och med efter att vi gått tillbaka och kortat ner vissa saker och trimmat andra så fanns det fortfarande så mycket att göra på den tid vi hade kvar att göra det på, fyller cinematics animation lead Josh Scherr på.

– Det blev ännu mer press eftersom vi hade med fler språk än vi nånsin haft tidigare, både talade och textöversättningar, förklarar game director Justin Richmond.

Det råder alltså ingen tvekan om att det krävts en hel del uppoffringar för att färdigställa Uncharted 3. Men det var det helt klart värt, som vår FZ-recension lyriskt förkunnar.

Nathan Drakes senaste släpps idag, exklusivt till Playstation 3. Är du pepp?

Va fan va det här? Runda av vissa saker men avslut, nja.. Väsentligt sämre kontroll än föregångarna, tur att det var så mycket enklare och kortare. Hur fan lyckas man...? Uncharted gav färg till en färglös konsoll men va faaaan vad skumma och kraftiga... 03/11 Jag var pepp, offrade min sömn för gå upp tidigt till gamestop och hämtade ut min explorer edition, är på nattjobbet nu och vill bara hem och SPELA MER! 03/11 inte testat mp än, men betan va skoj. Dock så känns del 3 (sp) mer uttjatad än asscreed. Bra visst, men känns gammalt o enformigt efter bara två timmar. 02/11 Yes, ska lira nu! 02/11 Ja fyfan! :) 02/11 Fick mitt exemplar redan igår från electroworld. Har dock inte hunnit spela det än, men ikväll lär det bli lite spelande om man lyckas slita sig från Battlefield 3 :) 02/11 Det blir ett köp i framtiden när det har gått ned i pris, eller om det kommer en samlingsbox med alla spelen. 02/11 Tråkigt att de har en tidsbegränsning.. Men jäklar så bra de lyckas ändå :) Men det kunde varit ännu bättre med mer tid gissningsvis.. eller det kanske inte går att göra bättre, vad vet jag :P 02/11 Hoppas det är med lika mycket extramaterial som i det tidigare spelen, sånt tycker jag är skitroligt att titta på efter man klarat spelet. Naugthy Dog verkar vara ett riktigt skönt ställe att jobba på om man utgår från alla videos men det är klart att... 02/11 Pepp så inåtihelvete, kan inte sova =D Multiplayern har hittils inte fungerat för mig, med genomsnittet ping på mer än en sekund. Kan väl tro att det ordnar sig med matchmakingen när fler europeiska lirare kommer online. Eller ännu bättre, inga troféer... 02/11
Skicka en rättelse