Dock behövde "endast" strax över hälften av de anställda gå, istället för över 75 procent som först ryktades.

Igår malde rykteskvarnen och lät gälla att #Silicon Knights behövde avskeda runt 75% av arbetsstyrkan. Till Financial Post har nu Silicon Knights CFO Mike Mays röjt att de har behövt låta 45 personer gå, vilket innebär en nuvarande utvecklartrupp på "strax under 40".

- Vi avslutade precis ett projekt med [Activision] som färdigställdes. Vi hade ett annat projekt på väg som har varit under utveckling i månader, som hade fått grönt ljus och i sista minuten, på en hög bolagsnivå, avbröts det. Vi vet inte varför. Förmodligen hade det något att göra med utgivaren på deras sida, men det ledde till att vi hade för många anställda vilket innebar att vi behövde låta en hel del gå, säger Mays.

Dock fortsätter han med att de förhandlar kring nya projekt och att nedskärningarna i bästa fall bara blir kortsiktiga.

Senaste liret #X-Men: Destiny, vilket även var liret som han menade på slutfördes, har bemötts med usel kritik världen över. #Too Human var inte precis det lir som Denis Dyack utlovade men än gång i tiden fick de till stjärnsmällar som exempelvis #Eternal Darkness: Sanity's Requiem. Vad tror du att Silicon Knights borde satsa på?

Skicka en rättelse