Casual-spel till Nintendos lätt åldrade konsol säljer fortfarande stort, och Ubisoft har stora förhoppningar på Wii U.

Med en ny stationär #Nintendo-konsol i antågande närmar sig Wii slutet av livscykeln. Men hos vissa spelmakare har #Nintendos succékonsol ännu krut kvar att bränna. Exempelvis hos #Ubisoft, där Wii-spel utgör hela 45 procent av rörelsen.

Det är framförallt casual-spelen som går bra, exempelvis #Just Dance. Ubisoft-chefen Yves Guillemot säger till Gamasutra att man hoppas kunna fortsätta den framgångsrika casual-satsningen när Nintendos nästa stationära konsol, Wii U, släpps nästa år. Men man tror också att Wii U lämpar sig för mer avancerade spel, inte minst för att konsolen kan mäta sig prestandamässigt med konkurrenterna PS3 och Xbox 360.

Ubisoft tror på Nintendos nya konsol, Wii U.

Wii U saknar än så länge konkret releasedatum. Det som sagts är att den landar efter mars månad 2012, och det spekuleras i att konsolen landar lagom till nästa års julhandel. Liksom Wii satsar den på ett nytt sätt att kontrollera spelen, denna gång med en 6,2 tum stor pekskärm med accelerometer, gyroskop och styrspakar.

Förvånar mig inte, med tanke på hur stenhårt jewbisoft failar på pc scenen. 08/11 Cinderella: Ditt uttalande om att Wii är den dyraste konsolen baseras på ett samtal med en vän till dig som påstår att det är så? När du slänger ur dig detta påstående så förväntas det av oss som läsare att du kan stärka detta med några argument eller... 08/11 Se ett annat inlägg av mig. Jag ska inte gräva fram fakta för jag bryr mig inte om ni tror på mig elr inte. Självklart är Wiin den billigaste konsolen om man endast köper den plus medföljande tillbehör. Jag minns inte detaljerna som jag skrivit tidigare... 08/11 R.I.P Heroes VI 08/11 Det oxå! Snälla säg inte att jag måste börja gräva efter fakta när jag inte har någon lust elr ork? Jag trodde oxå Wiin var den billigaste konsolen ända tills jag snackade med en kompis som fick mig att se längre än vad näsan räcker i just den frågan.... 08/11 Lägg av! Wii är eller åtminstone var den dyraste spelkonsolen. Okej för mig om du vägrar inse det. 08/11 Med tanke på att de i praktiken tar betalt för en gamecube med motion kontroller och är den enda konsollen som inte säljs med förlust så ÄR det den dyraste i förhållande till värdet. 08/11 I så fall behövs inte wii fit heller då eftersom alla spel som man kan använda wii fit på inte kräver den. Jag har ett Wii, men jag har även Xbox360 och spela på båda samt PC så jag är inte speciellt försvarade till någon av dem heller. Men sett ifrån... 08/11 Så för att spela ps360 så behöver man en tv för 30k, ljudsystem för 24k och en soffa för 34k? Vet inte men jag skulle kalla dig för en idiot. 08/11 Cinderella: Kan du utveckla ditt påstående tack, det är väldigt intetsägande! Du förutsätter att den konsument (inklusive dig själv) som inhandlar ett Wii kommer köpa alla tillbehör som Motion +, Wii fit bräda, 4 kontroller etc ? När det kommer till exe... 08/11
Skicka en rättelse