Att kniva råttor kan ha negativ inverkan på unga spelare, menar PETA.

Att avliva en råtta med kniv och nonchalant kasta den åt sidan kan påverka unga spelare negativt. Det menar djurrättsorganisationen PETA och syftar på en sekvens i kampanjdelen av #Battlefield 3, där spelaren trycker sitt slipade stål i en folkilsken och närgången gnagare.

Organisationens tyska gren säger i ett pressmeddelande att spelet behandlar djur på ett sadistiskt sätt, och att det kan ha en förråande effekt på unga manliga spelare. Man menar att tidigare forskning pekar på att djurplågeri är det första steget mot brutalisering och att det kan leda till våld mot människor. Noterbart är att man inte anger vilken forskning det rör sig om.

Det finns ännu inga rapporter om att FZ:s recensent plågat sitt eller andras husdjur, och det trots att han uppenbarligen föll som en fura för Battlefield 3.

"och att det kan ha en förråande effekt på unga manliga spelare." Sexism! Kvinnor behövde nog också döda råttan! 17/11 finns alltid nåt att klaga på! de har allt att tjäna på med publicitet av en sån här skitsak. 15/11 heheh aa peta är ju rätt så bakom i det mesta men det betyder väl inte att de har fel i allting tycker jag. visst det här var absurt men såg en video på typ kines version av minkar bli flådda levande sen slängda i en hög med andra djur helt utan skin... 13/11 Så det korrekta förfarandet är att soldaten tar fram sin råttfälla och... Eller. Tar hand om råttan och överlämnar den till närmaste djurrättskyddsorganisation. Eller. Hittar en katt. Eller. Behåller den tills handgranaterna tar slut. 10/11 Jag kom till PETA och sen la jag ner det, för då visste jag att det var ett töntigt gnäll inc.. Hade det varit PETA (People Eating Tasty Animals) hade jag läst vidare.. PETA borde brunnit inne i ett brinnande bilvrak (jag har uppenbarligen läst för myck... 10/11 Man kan göra politik av allt. :P 10/11 http://www.dn.se/nyheter/sverige/malmo-satter-in-spjut-mot-rattor :P 10/11 Mycket intressant diskussion :) Tycker själv att det är lite löjligt att de blir upprörda över något sånt litet. 09/11 För att kvinnor har andra knepiga problem att re i. Kolla bara på den där tampongreklamen där en tjej kastar ut sin pojkväns Playstation genom fönstret bara för att hon är lite mensig. Jag hade kastat ut subban genom fönstret. 09/11 Vilka NÖTTER ärligt. Dom bryr sig inte man skjuter ihjäl 9999999999999999 personer + i spelet. Men en äcklig råtta som man gör försök på dagligen då blir det skriverier. Dom här idioterna letar ju bara efter en provokation för att få hetsa för deras liv... 09/11
Skicka en rättelse