Antalet spelare har minskat med tio procent det senaste halvåret – men Activision Blizzards vinst ökar ändå.

Nära sju år efter premiären tycks megasuccén #World of Warcraft vara på nedgång. I maj fördrev 11,4 miljoner människor sin fritid i Azeroth med omnejd, men den siffran har nu sjunkit till 10,3 miljoner – en minskning med tio procent. Det berättade #Activision Blizzard under ett möte för investerare i USA i går, skriver Massively.

Mike Morhaime , vd på #Blizzards, säger att man främst tappat spelare i öst (vilket torde betyda Asien). Nedgången verkar dock inte ha särskilt negativa konsekvenser för företagets ekonomi: under det senaste kvartalet tredubblades vinsten och Activision Blizzard kammade hem 627 miljoner dollar i försäljning, varav 148 miljoner är vinst. Dollar alltså, vilket blir närmare en miljard i svenska kronor.

Med 10,3 miljoner betalande spelare är World of Warcraft ändå marknadens utan konkurrens populäraste massiva onlinerollspel. Som mest har det haft i trakterna av 12 miljoner spelare, men ett år efter den tredje och senaste expansionen #Cataclysm verkar det alltså som att åldern börjat ta ut sin rätt.

Återstår att se om nästa expansion, den nyligen presenterade #Mists of Pandaria kan vända trenden, eller om det är dags för ett nytt spel att dominera MMO-genren. Mest troliga konkurrenter är decemberaktuella #Star Wars: The Old Republic, det datumlösa #Guild Wars 2 eller Blizzards egna, ännu ganska hemliga projekt #Titan. Har något av dem en chans?

http://www.youtube.com/watch?v=n4TyqYsC26g 02/12 LEGO WoW vore nått för att även få in de små barnen i spelet. 19/11 Ojoj, självklart kommer dom toppa 12 miljonerna spelare igen, den nya generationen blir bara mer och mer spel intresserande. 11/11 Säger så här, WoW har blivit en tävling, en e-sport och har tappat ordet "MMORPG". Sedan om Swtor kommer slå WoW kommer nog inte hända, men jag själv kan bara hoppas att det får en bättre "community" och bättre spelare än WoWs små ungar som gnäller över... 11/11 Och dem som tror att swtor kommer ta wow.. antar att ni är samma personer som trodde på Aion? 10/11 Vanilla och BC var den bästa tiden i WOW. Då var det en utmaning att raida, klasserna hade stora skillnader. Som Tank saknar jag BC tiden mest, var så kul att köra Palatank, man blev skeptiskt mött ända tills första encountern då DPSdårarna upptäcker... 10/11 En sak är ju ganska säker. Blizzard har ju åstadkommit nånting enormt med WoW. Att kunna bygga vidare på ett sådant gammalt spel och hålla intresset uppe hos flera miljoner spelare är en fantastisk bedrift. Sen läste jag att flera kommentarer att det... 10/11 Säga vad man vill om WoW, men WoW skapade de historia och utan WoW, hade jag aldrig träffat den kvinna jag har nu. Vi träffades under WoW, låter som klyscha men WoW är och kommer vara något jag minns med ett leende på läpparna.. För min del är WoW över... 10/11 10,3 miljoner spelare är väl fortfarande helt sjukt mycket... Jag vet inte inte riktigt vad som är mycket för andra mmo men 1 miljon är väl bra kan jag tänka mig? Och om dom är redo att släppa något nytt om 2-3 år så så kanske dom är nere i 2 miljoner... 10/11 No king rules forever, höhö 10/11
Skicka en rättelse