Lösenord och krypterade bankkort är i riskzonen. Valves Gabe Newell är mycket bekymrad över situationen.

Intrånget i Steams forum som vi rapporterade om tidigare idag visade sig vara något av toppen på ett isberg. #Valve har meddelat att Steams databas blivit hackad och både medlemmarnas lösenord och deras krypterade bankkortsinformation är i riskzonen.

I ett meddelande som skickats ut till Steams medlemmar säger Valves Gabe Newell följande:

– Våra Steam-forum blev utsatta på söndagskvällen, den 6 november. Vi påbörjade vår undersökning och förstod snart att intrånget sträckte sig bortom forumen.

Han fortsätter:

– Vi fick reda på att inkräktarna hade fått tillträde till en till databas utöver Steams forum. Denna innehöll användarnamn, lösenord, spelköp, mejladresser, fakturaadresser och krypterad bankkortsinformation. Vi har inga bevis på att de krypterade bankkortsnumren eller personliga identifieringsnummer har blivit stulna eller att skyddet av bankkorten eller lösenord har blivit hackade.

Valve undersöker fortfarande situationen och nämner att det ännu inte finns några bevis på illegal bankkortsanvändning, men att det är en god idé för dig att ändra dina lösenord både till Steam-klienten och Steam-forumet. För att göra detta, gå in på "settings" från Steam-menyn inne i klienten.

– Jag är verkligen ledsen över vad som har hänt och ber om ursäkt för besväret detta kan medfölja, avslutar Gabe sitt meddelande.

Det återstår att se hur historien kommer att fortlöpa men klart står att Valve sällar sig till en olycklig skara, däribland #Sony och PSN, som blivit utsatta för hackers under året. Vi håller er uppdaterade om utvecklingen.

Skicka en rättelse