Bethesda gillar inte att behöva tampas med pc-formatets olika hårdvarukonfigurationer och alla pirater.

Att utveckla pc-spel är en "huvudvärk" för #Bethesda, på grund av alla de hårdvarukonfigurationer och drivers som måste vara kompatibla. Lägg därtill den stora piratverksamheten som formatet lider av så finns åtminstone två anledningar att pc är jobbigare än konsol.

– Från en teknisk synvinkel, ja, då är pc en huvudvärk. Det är en miljon olika möjligheter av hårdvara, drivers och så vidare. Som ni såg med Rage så är allt som krävs några dåliga grafikkortsdrivrutiner för att åratal av hårt slit ska få intrycket av att vara "buggigt", när det faktiskt är frågan om ett riktigt solitt, stabilt spel, säger Bethesdas Pete Hines.

Han förklarar också att studion satsar på stor mod-vänlighet och mycket användarskapat material i pc-versionen, vilket förhoppningsvis ska minska lusten bland pc-piraterna att sno åt sig spelet på olaglig väg.

Har nu spelat ännu mer Skyrim... AI:n är nästan oförlåtligt dum... Jag kastar en eldboll på olja på marken, min kompanjon skriker "Vafan gör du, jag står ju här i oljan", jag ryter tillbaka "men vafan flytta på dig då!", händer det något? Nä, Lydia står... 15/11 Sluta nu fanboya ner i Bethesda och inse en sak. Det är inte piraternas fel att skyrim är värdelöst optimerat för PC. Det ät inte konsolernas fel att skyrim är värdelöst optimerat för PC. Det är Bethesdas fel att skyrim är hälften av vad det kunnat vara... 14/11 Jag köper i regel bara rabatterade spel via Steam. Nya spel köper jag exempelvis från Cdon's download-tjänst och aktiverar sedan spelen på Steam (Som är en utmärkt plattform). Det är dock ett faktum att det främsta säljargumentet för online handel är... 14/11 Haha! :D Jag antar att du även har en blomma som sprutar vatten och en röd lösnäsa? 14/11 Antar att deras formaga att gora ett bra spel som Skyrim har redan natt sin grans da det gjordes til konsoler, att sedan be Bethesda att gora det bra till Pc verkar vara valdigt mycket over deras kapacitet och intullekt. 14/11 De skiter helt enkelt i sina mest lojala, trogna och kreativa spelare och släpper en dåligt optimerad konsolportning till dem istället. Tack för den. Aldrig igen. 14/11 Det är så tråkigt när alla spel blir allt mer PCfierade med värsta grafiken och dylikt. De borde satsa mer på konsolspel. *trumvirvel med efterföljande cymbal* :) 14/11 Det finns ju lite nyanser mellan "girighet" och "välgörenhet". ( det finns det även mellan "konsolhatande PC-fanboys" och "PC-hatande konsolfanboys" för övrigt ;) ) Men när man t.ex. läser Bobby Koticks uttalanden (http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/... 14/11 tro du spelindustrin syssla med välgörenhet? 14/11 Blir så trött på detta tjat om att pc = pirat. Det kopieras ju friskt i konsolvärlden, om inte mer. Det är bara en ursäkt som dom skyller på för att tjäna ännu mer pengar. Spelindustrin är ena giriga jävla sliskar. 14/11
Skicka en rättelse