Nintendo 3DS är på god väg att knäcka den framgångsrika DS-konsolens svårslagna debutår i USA.

Är ryktet om 3DS-krisen överdrivet? Ja, åtminstone om vi ska tro amerikanska försäljningssiffror. Sedan releasen för åtta månader sedan har 3DS sålt i 1,65 miljoner exemplar i USA. Att jämföra med DS första tolv månader där den mäktade med 2,37 miljoner ex. Dessutom står julhandeln och releaser av både #Super Mario 3D Land (bilden) och #Mario Kart 7 ute i farstun.

– Med en fantastiskt lineup av mjukvara på gång och förstaårs-rekordet av DS inom räckhåll, går Nintendo in i julhandeln med stort självförtroende, säger Scott Moffitt på amerikanska Nintendo.

Nintendo DS har hittills sålt i närmare 150 miljoner exemplar världen över. Något säger oss att de drömsiffrorna blir svårare att knäcka.

3Ds hade inga spel, alltså ingen anledning att köpa en. Släpp ett mario eller två, hinta om zelda/metroid/pokémon, och kunderna strömmar in i butikerna ;) 16/11 16 miljoner!?!? När har Nintendo sagt att de räknade med att sälja 16 mille första året!? Det låter ytterst osannolikt och helt crazy... Sen är det värt att poängtera att dagens succémaskin DS knappast var en så gjuten hit från början, utan den hade en... 15/11 Tycker det är märkligt att den säljer så pass bra som den gör med den batteritid den har. Jaja, mig gör det inget =) 15/11 1,65 miljoner är bra mycket mindre än 16 miljoner som Nintendo hade beräknat sälja. Däremot glöms det ofta bort att Wii fortfarande säljer mycket bra, 12 miljoner ser de ut som de kommer sälja i år. Hmm, mitt inlägg är jättetråkigt om man inte är intres... 15/11 Lite oväntat. Har bara hört att försäljningen gått dåligt. Antar att prisminskningen de gjorde har bidragit en del, + "bra" spelsläpp . Har själv bara testat 3ds i en affär, ville bara stänga av 3D funktionen, och jag brukar annars gilla 3D. 15/11 Tja, skapar de några nya intressanta spelserier så kanske det går bra. Fortsätter man att enbart porta N64-titlar samt göra oändligt många uppföljare på 20-25 år gamla spel så är det nog tveksamt. 15/11 ds började väl sälja på allvar när lite versionen kom. Jag nog ingen av vänner och bekanta som satt/sitter på den gamla stora och fula versionen i "rostfritt stål" färg. Blir nog svårt för dem att sälja 150 miljoner igen.. men den kommer nog sälja gansk... 15/11
Skicka en rättelse