För ett par dagar sedan hamnade Mario i oväntat blåsväder då han anklagades för att uppmuntra till att bära pälsar och indirekt djurplågeri. Nu ger Nintendo svar på tal.

#Nintendo bemöter PETA:s svidande kritik och deras... udda "Mario kills tanooki"-kampanj genom att slå fast att Marios djurförvandlingar är lättsamma inslag.

För att göra en lång historia kort: Djurrättsorganisationen PETA blev rejält tjuriga när de uppmärksammade att Mario iklär sig den ikoniska tanooki-dräkten och på så sätt säger: "It's a me Mario – who thinks it's OK to kill sweet, innocent animals". På ett ungefär. Mario bär päls och är därmed en usel förebild. Punkt.

Nintendo tycker uppenbarligen att angreppet är fånigt och en talesman säger till Eurogamer:

– Mario förvandlar sig ofta till olika djur och saker i sina spel. Dessa har inkluderat en groda, pingvin, ballong och till och med en metallversion av sig själv. De här lättsamma och smått bisarra förvandlingarna ger Mario olika egenskaper och gör hans spel roliga. Och de olika formerna tar inga ståndpunkter bortom spelen.

Super Mario är superaktuell i #Super Mario 3D Land.

Nintendo bah "vis gammal mästare"-parrierade allting och PETA står kvar flåsande... och mad... 17/11 I det här fallet tror jag att "all publicitet = bra publicitet" är det som gäller. Sen så är det kanske så att även om PETA kan tyckas skrika efter skitsaker så gör de säkerligen en del ba också... 17/11 Visst, men på vilket sätt? Som en pajasförening ingen kan ta på allvar.. 17/11 Asså Peta låter som värsta jävla vänster-fascist gänget from hell. Dom tror verkligen dom vet hur folk tänker -_- Åh herregud jag gillar Battlefield och bara för Black som jag diggar dödar en råtta så har det blivit min nya hobby och jag har alltid dröm... 17/11 hahahahaha, klaga 24 år senare :P super mario bros 3 släpptes ju 88 och inte klagade man då på pälskläderna :O vilket jävla skämt 17/11 Gött att några i branschen vågar stå på sig. 17/11 Nilcrants 2011-11-16 13:43:11 #16 Snart kommer dom o klagar på skyrim!! Tänk alla oskyldiga djur man KAN döda där! Wont somebody PLEEEAAASSSEEE think of the Dragons !!! fattar inte hur folk kan gå klädda i drakfjäls pansar ... blir illamående när jag... 16/11 Ska vi se det såhär då.. Mario hoppar på sköldpaddor och kastar iväg deras skal. Djurplågeri. Har äter flugsvampar, men hoppar på de nyttiga Karl-Johan-svamparna. Därmed så uppmuntrar han barn till att äta flugsvampar och våga vägra nyttigheter. Allt... 16/11 Haha, super mario är en redig skurk... Bryter inte Peta mot en del lagar när de gör ett spel som efterliknar mario så här? 16/11 Hela Peta är löjliga, de ger sig bara på saker som egentligen är små problem, men vågar inte göra något åt de stora 16/11
Skicka en rättelse