Det nystartade New York-kontoret arbetar på en okänd titel. Kan det vara ett nytt Just Cause eller helt enkelt något helt nytt?

Svenska #Avalanche Studios flinar friskt när de tänker tillbaka på #Just Cause 2, och delvis när du tittar på deras senaste släppta lir #Renegade Ops. Nu är de däremot mer internationella än någonsin då de dragit igång ett nytt kontor på strax under 1000 kvadratmeter i Manhattan, New York. Ledare för skeppet är David Grijns, som tidigare vart högt uppsatt i både #Activision och #Atari. Nu har de till Eurogamer röjt att "Project Mamba" är på väg och väntas ut på marknaden 2014.

Vad tror du att det blir för något? Kan det måhända släppas till nästa generations konsoler?

Ooookej, trodde det var underförstått att det var generellt menat. Men för att förtydliga det då: Generellt sett KAN det vara 1 eller 1000 anställda som endast jobbar på ett projekt åt gången. Så antalet anställda inom företaget säger faktiskt ingenting... 18/11 Antalet anställda säger en hel del, inte en chans att det behövdes nästan 100 pers för att göra Renegade Ops samt att slänga in ett nytt rådjur om halvåret i Hunter. Visst kan det finnas projekt som det arbetar en person på. Men det kan absolut inte sit... 18/11 The Hunter var Avalanche Studios andra spel som kom ut innan JC2 och Renegade Ops. Avalanche ska, enligt wikipedia, ha fem projekt igång. Men de har till idag bara släppt 4 spel. Antalet anställda säger ju inte mycket egentligen. Du kan ha 1 eller 1000... 18/11 Med tanke på hur många anställda dom har så har det troligtvis hänt mycket mer än The Hunter och Renegade Ops på Avalanche sen JC2... http://www.dataspelsbranschen.se/media/120980/spelutvecklarindex%202010%20-%20new.pdf 18/11 Jo, man hoppas ju att en eventuell uppföljare tar till vara på allt som var bra och rättar till de grejer som var mindre bra. Vi får väl se, kanske kommer det något "announcement" nästa år. 18/11 Mjo jag hoppas det kommer ett JC3, med multiplayer. Men JC2 var så otroligt repetitivt att jag inte pallat att köra till 100% Tror jag kommit strax över 50% men det är ju bara same sh*t hela tiden. Om det fanns möjlighet till Co-op så skulle bara det... 17/11 Nej, jag kanske skulle struntat i att citera. Vad jag menade var mest att det vore konstigt om Square (eller vem som nu har licensen) fick en hyfsad succé och sen satt 1,5 år utan att göra det klassiska med en uppföljare. Lite då och då är det ju så att... 17/11 Jag sa inget om att det var flera som äger Just Cause varumärket, bara att det inte är Avalanche Studios. Om det är Square Enix som blir utgivaren så är det troligen JC3, men det stod inte vem det var så det kan vara vad som helst. Att en spelutvecklare... 17/11 Vilka andra än Eidos/Square Enix kan äga varumärket? De publicerade båda första spelen, och eftersom JC2 gick bra, borde de rätt snart säga ok till en uppföljare. Om det är en tredje part som äger varumärket så har någon gjort bort sig. 17/11 Även om det är troligt att det är JC3, sa inte Avalanche att de inte äger varumärket och kunde då inte på eget bevåg börja fila på ett till spel? De ville gärna göra ett till JC men hade inget planerat med företaget som äger rättigheterna till Just Caus... 17/11
Skicka en rättelse