Nästa Xbox-konsol släpps julen 2012 och åtminstone en Sony-studio fokuserar nu enbart på Playstation 4-spel, hävdar Edge.

Många av er klagar på att spelkonsolerna börjar kännas åldersstigna, men en ny rapport från aktade spelblaskan Edge gör gällande att nästa generation kan vara närmare än många tror. Enligt anonyma källor tidningen varit i kontakt med så ska nästa Xbox-konsol släppas kring julen 2012, och åtminstone en större #Sony-studio fokuserar numera enbart på spelutveckling till Playstation 4.

Flera utvecklare, däribland #Ubisoft Montreal och flera #Electronic Arts-studios, ska redan ha fått tillgång till så kallade "target boxes" för nästa Xbox-maskin. Med andra ord jobbar de med hårdvara tänkt att simulera den kommande maskinen, i avvaktan på att riktiga utvecklings-kit kommer strax innan jul.

En Ubisoft-talesperson som konfronteras av Edge svarar kort att spelhuset "inte kommenterar rykten eller spekulationer". Vilket brukar vara standard när ett rykte faktiskt har på fötterna, för lägg märke till att uppgifterna åtminstone inte dementeras rakt ut.

Det ryktas också om att #Microsoft kan komma att utannonsera "Xbox 720" under januaris CES-mässa i Las Vegas.

Glöm inte att detta tills vidare bara är rykten, så TA DET LUGNT och behåll kläderna på.

Men visst smackar munnen lite alldeles extra vid tanken på att nästa generation kanske bara är ett år bort?

FZ behöver en DeLorean och 1,21 gigawatts för att ta reda på om ryktet stämmer
– nån som kan undvara?

Tack till ohem för detta #nyhetstips!
Förutom konsol spel som använder 2-8 kärnor samtidigt då konsol spel är olika PC-spel. Kräver inte lika kraftfullt grafikkort heller för den delen som PC spel. 20/11 Nej det är inte många spel som använder sig av många kärnor eftersom det är svårt att skriva flertrådiga spel så det räcker gott och väl med fyra 19/11 Nu tillför väl inte de extra kärnorna i en CPU så mycket till spelen ? (Har jag för mig att jag har läst) 19/11 Dom kanske släpper det på 360 och 720 samtidigt... think about it! ;) 18/11 Synd för dem som hoppades på 1080. Med tanke på att inte dual core fanns när xbox fick triple core i 3ghz är det väl inte omöjligt om nästa xbox har 20kärnor 18/11 Fortfarande rykten, Microsoft har icke gått ut med information om nästa generations Xbox. Eller att den ens kommer heta 720. 18/11 Det är på grund utav att det är byggt på samma motor, samt att det är en konsolport, därav de stela kontrollerna och menyer. Med andra ord, konsoller förstör för pc-spelare. 18/11 Jag ska inte säga vad jag tycker om skyrim men grafiskt sätt är det inte mkt bättre än oblivion från 2006 men fy tusan vad det är stelt i menyer och styrsystem att det också hackade som fan gör inte inte saken bättre i7 4ghz vrålklockad gtx 460 8gb ram 18/11 Sant. Fast ny och kraftfull hårdvara håller ju längre än sådan som är föråldrad redan vid release. ;) Hur det än blir med den delen kan vi i alla fall hoppas på en uppgradering och det behövs. Dagens konsoller håller tillbaka utvecklingen grovt. 18/11 Som en trogen PC spelare så ser jag fram emot detta. Förhoppningsvis får vi snyggare och bättre optimerade spel :D 18/11
Skicka en rättelse