Fyra miljoner spelar LoL varje dag – vilket gör titeln till ett av de mest populära pc-spelen i både Nordamerika och Europa.

Fyra miljoner människor spelar DOTA-liret #League of Legends varje dag, avslöjar utvecklarna #Riot Games. Totalt har spelet 11,5 miljoner aktiva spelare per månad, med peak-siffror på dryga 1,3 miljoner spelare samtidigt. Det gör titeln till ett av de allra mest populära pc-spelen i både Nordamerika och Europa.

Nu är det dags för nästa League of Legends-säsong, där spelarna tävlar om vinster värda fem miljoner USA-dollar (34 miljoner kronor).

– Den enorma passionen och dedikationen hos våra spelare är verkligen inspirerande. Vår communitys gränslösa entusiasm är anledningen till att de är centrala för varje beslut vi tar här på Riot, säger Riot Games-chefen Brandon Beck.

Free-to-play-liret League of Legends släpptes i oktober 2009 och har en registrerad spelarbas på över 30 miljoner. Över en miljard LoL-matcher har utkämpats sedan lanseringen.

Kan inte annat än att hålla med om LoL, det är ett bra och lyckat F2P. HoN är dock inte lika bra på den Fronten tyvärr, om de skulle inspireras av LoL lite mer så tror jag HoN skulle bli ett betydligt mycket bättre spel. Personligen har jag haft problem... 21/11 "TheRob 2011-11-21 08:22:08 #45 Jag spelar HoN för det mesta och jag har provat LoL några gånger, men att säga att spelet är free-to-play är lite bullshit, om man bara installerar och kör så får man typ välja mellan 8 hjältar, resten måste man köpa om... 21/11 Dominion är en riktigt fin bana, spelas förmodligen dagligen för att nå daily win. Och som många andra har jag spelat sedan US Beta, and still going strong. Ett skönt lättsamt spel som inte tar mer än 30min att spela klart. 21/11 Jag spelar HoN för det mesta och jag har provat LoL några gånger, men att säga att spelet är free-to-play är lite bullshit, om man bara installerar och kör så får man typ välja mellan 8 hjältar, resten måste man köpa om jag har rätt. HoN började med LoL... 21/11 Ursäkta men kunde inte hålla mig: Hur går det med svenskan? Många bra synpunkter som makes sense och som jag ärligt inte tänkt på, good work. 21/11 Tycker LoL är ett sjukt väl genomarbetat spel, bra balans även om man tok kopierat DOTA konceptet så har man kommigt med väldigt många nya fräsha ideer, gillar detta spelet skarpt 21/11 det är faxtis inte så svårt att förstå varför "dota" spel har en så dålig comjunity. spelen är beroande av ett "fungerande" lag och tar lång tid att spela. sen så "får" inte spelare lämna under matcher heller för att dom inte har lust att spela längre... 21/11 svarade i citatet blev enklare så ;) 21/11 Provade spelet, mötte bara idioter och har inte testat spelet igen. 21/11 Just det som är tragiskt. Svårt att säga varför det är just så i MOBA spel. Varför inte i FPS och annat? I'm not sure. 20/11
Skicka en rättelse