Hideo Kojima erkänner att han och teamet nog blir tvungna att göra ett nytt Solid Snake-spel, men att han den här gången får mindre kontroll än någonsin.

När #Metal Gear Solid 5 kommer på tal erkänner Hideo Kojima, seriens legendariska skapare, att han nog blir tvungen att göra ett sådant i framtiden.

– Jag tror att jag måste göra det någon gång, men vad det kommer att bli har vi ingen aning om, säger han till Official Playstation Magazine.

#Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots släpptes 2008 och sedan dess har det spekulerats om en uppföljare. Men när det väl blir dags för den ser det ut som att Kojima får mindre inflytande än någonsin.

– Vad gäller min inblandning i projektet lär det inte alls bli så mycket som i #MGS1 (originalet till Playstation) – kanske jag bara får göra en bana! Till MGS1 gjorde jag kartorna själv, planerade fienderutterna, gjorde verkligen allt mitt arbete hands-on – den nivån kan jag inte göra igen.

Anar vi en viss bitterhet hos Kojima? Just nu jobbar han med Project Ogre, ett mystiskt nytt spel. Under nästa månads Spike Video Game Awards är det också dags för honom att visa upp #Metal Gear Solid: Rising efter en lång tids tystnad.

ja det är synd att spel branschen inte kan få ha samma frihet som tex film branschen. Stora film skapare gör dom filmer som dom känner för medans spel skaparna är mer slavar under någon stor penga fabrik =( 23/11 Låter helt rätt! kommer aldrig få nog av Metal gear serien!! 23/11 MGS1 är ju också det bästa spelet i serien. Men visst, säger inte nej till en femte del :) 22/11 Kan inte vara kul att komma att behöva jobba på ett spel som man inte vill göra och då inte få det inflytande som man bör ha. Inte konstigt att han är bitter. 22/11 Som jag förstått det så är det inte han som vill göra fler MGS. Det är kostymerna med pengar som är på honom. 22/11 Snatcher/Policenauts uppföljare hade ju varit guld värt! Men som vi vet så kommer Kojimas fans att tvinga han att göra ett nytt MGS spel. 22/11 De får gärna komma med mer Metal Gear Solid spel! Just nu väntar jag på Metal Gear solid HD collection som är på väg med posten från Hongkong. Där kommer jag få ska spela Snake eater och peacewalker för första gången!!! :-D 22/11 Då måste ju mgs5 bli nån sorts prequel då han har förstört solid snakes chanser till uppföljare efter mgs4. 22/11 Fyran var ett bra avslut på en serie som började fantastiskt men spårade ur lite mer och mer för varje uppföljare. Ser hellre att Kojima gör ett nytt Snatcher/Policenauts, eller (OMG!) något helt nytt. Låt Snake vila i frid nu. :P 22/11 Tror att viljan att "inte göra ett till MGS" är att han vill "avsluta med stil", vilket jag tyckte MGS4 gjorde. Tänk om MGS5 mot förmodan blir en flopp, ja då kommer den nya generationen minnas MGS som ett skämt. 22/11
Skicka en rättelse