Fyra miljoner konton och en miljon premium-diton efter mindre än en vecka. Activision fnissar till och tar sig en kaffe.

Vi har tidigare rapporterat att #Call of Duty: Modern Warfare 3 är det största nöjessläppet någonsin. Nu låter #Activision meddela att community-tjänsten Call of Duty: Elite efter sex dagar hade fyra miljoner användare, medan premiumtjänsten samlade på sig en miljon. Det innebär runt 30 miljoner kronor extra för utvecklarna, vilket med lite tur innebär att pc-användare får Elite trots allt.

När vi recenserade spelet för två veckor sedan gillade vi det starkt, och mycket tack vare just Elite-tjänsten. Ännu bättre hade det vart om den funkat som den skulle, men Activision gav åtminstone prenumeranter som det strulade för en gratismånad.

En nyrelease av Elite, utan problem, är starkt beryktad för släpp första december. Har du provat på Elite ännu?

Det var ironisk... Har du inte följt FZ:s super bevakning samt konstanta annonsering av BF3? ;) Om BF3 utvecklarna hade gått på muggen och twittrat om BF3 hade FZ snappat upp det och postat som nyhet! :D 29/11 Det kan mycket väl stämma men det känns som att de flesta som spelar detta spel vet vad Elite är och förmodligen provat det i alla fall. Oavsett känns det som en väldigt odramatisk siffra med tanke på hur väl det sålt och hur många som var med i Elite-b... 23/11 Det är nog långt ifrån en sån kraftig minskning, det handlar ju bara om hur många som använder ELITE, inte hur många som spelar spelet.. Kan ju vara 1 miljon spelare som inte bryr sig om att logga in och använda Elite.. 23/11 Elite kostar 4000 MS points och i kronor kostar det 569Kr... helt jävla sjukt... 23/11 Jag vet inte, men från första cod till cod 4. så har det kännts som ett nytt spel.. Nu känns det inte det länge, det är inte fräscht. Det känns som call of duty fortfarande sitter fast i 2007... Inte minst så dummar dom ner spelet mer och mer. Samt att... 23/11 Du glömde att alla som har köpt spelet i sig är lurade på sina pengar. Det kunde lika bra varit en DLC till mw2. Vi vet ju alla att nästan alla som köper CoD, köper det för multiplayer så varför ens lägga ner tid på ett nytt spel när det enda som verkar... 23/11 Haha, tänkte precis samma sak. Hur annars ska det vara då? ska man helt plötsligt springa runt längs New Yorks gator och skuta djur helt plötsligt eller vad har du tänkt? 23/11 Hardcore or no core. ;) 23/11 1. Det är en väldigt dålig grej i mitt och många andras tycke. De har tagit Michael Bay inriktningen i stället för exempelvis Black Hawk Down. Det kan vara intensivt och spännande utan att vara fullständigt over-the-top med ett halvt ton cheddar ovanpå.... 23/11 Det ser inte bra ut för Activision i sådana fall. Om de nu sålde 6.5 miljoner exemplar bara i US/UK på första dagen och bara 5 miljoner totalt spelar spelet efter 6 dagar. Det är en ganska kraftig minskning. Hur går det för de där 30 miljoner sålda spel... 23/11
Skicka en rättelse