Bethesda har skapat landmassan för åtminstone hela Morrowind och Oblivion och lagt in i Skyrim av någon anledning. Moddare, framåt!

Visst är Skyrim en fantastiskt vacker del av världen Tamriel, men ibland kanske du längtar tillbaka till delarna i #The Elder Scrolls IV: Oblivion eller #The Elder Scrolls III: Morrowind. En glad finne tog sig till sydöstra delen av Skyrim-kartan, den som uppges vara närmast Morrowind enligt kartan, där han stötte på Stendarr’s Beacon och en väg genom berget som helt enkelt inte gick att passera. Fundersamt drog han igång "no clip"-läget (inga kollisioner) och gick längre, och längre, och längre in.

Uppenbarligen har #Bethesda skapat hela landmassan för såväl Oblivion som Morrowind, ja det verkar som att kanske till och med hela Tamriel finns där. Däremot är det inte exakt som i de tidigare spelen, dessutom i lågupplöst och lågdetaljerad form. Men det innebär ändå att du faktiskt kan ta dig till Vvardenfell, Solsteim eller varför inte White Gold-tornet i Imperial-staden från Oblivion/Cyrodiil?

Exakt varför Bethesda redan skapat hela världen är ett stort frågetecken. Kanske för att få till en läckrare världskarta i spelet, att underlätta för moddare eller kanske för framtida expansioner.

Skulle du vilja att hela världen kopplas samman i framtiden?

Se bilder och läs om upptäckten och hur du kan uppleva det själv på PPSh-41:s blogg

Skicka en rättelse