"Vi har hört klart och tydligt att pc-spelarna bitchar om att det inte blir nån version för dem. Men om bara 50 000 människor köper spelet är det inte värt det."

Är du pc-spelare och en av de som hoppas på en pc-version av #Ubisofts kommande överlevnadsspel #I Am Alive? I sådana fall kan du sluta hoppas – spelets Creative director Stanislas Mettra säger att pc-spelarna "bara bitchar" och "antagligen inte skulle köpa spelet ändå".

– Vi har hört klart och tydligt att pc-spelarna bitchar om att det inte blir någon version för dem. Men för dessa människor bara en massa oväsen för att det inte kommer någon version, eller för att det är ett spel de faktiskt vill spela? Skulle de köpa det om vi gjorde det?, undrar Stanislas Mettra.

Han tillägger att piratverksamheten till pc gör att det är svårt att få pc-portningar att gå runt, rent ekonomiskt.

– Det är svårt eftersom det är så mycket piratverksamhet och så få människor som betalar för pc-spel så vi måste noggrant väga upp det mot kostnaden för att göra [en pc-version]. Det skulle kanske bara ta 12 personer tre månader att porta spelet till pc, det är ingen enorm kostnad, men det är fortfarande en kostnad. Om bara 50 000 människor köper spelet så är det inte värt det, säger Stanislas Mettra.

I Am Alive släpps i vinter via Xbox Live Arcade och Playstation Network. Håll inte andan för en pc-version, om livet är dig kärt.

http://www.youtube.com/watch?v=_T28llgLTQk watch and learn 28/11 Det är faktiskt lite så man skäms över att vara PC-spelare. 27/11 Ja såhär är det att vara kritisk mot skitföretag och deras skitspel och skitattityder. Då är man bitchig och inte värd att spela deras spel. "The pot calling the kettle black." tycker jag passar här. 25/11 Tack. Jag var osäker på om PC-spelare bitchade men efter den här tråden har ni bevisat att det stämmer. :) 25/11 sluta porta spel från konsoller som inte utnyttjar den nyaste pc-hårdvaran till max 25/11 Jag skulle aldrig lägga pengar på ett spel innan jag visste hur det var. T.ex. Duke Nukem: Forever sämsta spelet på länge. Inte ska jag behöva punga ut 500kr för att köpa ett spel som är så otroligt dåligt bara för att få ett dåligt företag att gå runt?... 25/11 Är PS2 och PS3 samma plattform? Det finns en viss kompabilitet mellan dem, men en PS2 kan inte köra PS3-spel. Om vi ska gå in på semantik, så säger Wikipedia så här: "A computing platform includes some sort of hardware architecture and a software framew... 25/11 Så vänta nu, en PC är inte samma "platform" som en ..... PC?!?! ... Vem bestämmer vad som räknas som en speldator och vad som räknas som en surfdator? Vad är kriterierna? Säg att den används enbart för att spela CS 1.6. Surfdator eller speldator.. hmm..... 25/11 Nej jag skojar inte. Det är skillnad på en surfdator och en speldator. Jag tror att den överväldigande majoriteten av alla hemdatorer i landet är urådriga stationära, billiga bärbara, och andra system som knappt ens kan driva WOW. Jag har väldigt svårt... 25/11 Att sitta och dega framför en konsol är bättre då? ;) Tycker inte det är så stor skilland att dega med en konsol eller dator. Mestadels spelen som är skillnaden, lite ytligare (oftast) på konsol så de blir lite skönare att lira och somna i soffan om möj... 25/11
Skicka en rättelse