Nintendo föredrog att finputsa ett år extra istället för att skeppa ut en halvfärdig produkt i förtid.

Legendariska #Nintendo-designern Shigeru Miyamoto avslöjar nu att Kyoto-företaget kunde ha släppt #Zelda: Skyward Sword redan förra julen, men att de valde att vänta eftersom utvecklarna ogärna ville släppa ifrån sig ett halvfärdigt spel. Istället valde Nintendo att finputsa varenda detalj – något som uppskattades starkt i FZ-recensionen.

Nintendo-chefen Satoru Iwata hymlar inte med att Nintendos ekonomiska kalkyler för 2010 hade mått bra av ett tidigare Zelda-släpp.

– När utvecklare tar den väg som är bekvämast för dem så har de fått sina prioriteringar fel. Och det är farligt. Det var därför som, trots att det fanns förmildrande omständigheter och andra intressen på spel, som du måste kunna förena dem. Det är inte bra att bara tänka på vad som är mest bekvämt, säger Satoru Iwata.

Shigeru Miyamoto fyller i:

– Om vi bara hade tänkt på vad som hade varit enklast för företaget när vi gjorde det här nya spelet The Legend of Zelda: Skyward Sword, så hade vi antagligen släppt en halvfärdig produkt förra julen och sagt att vi hade hunnit bli färdiga i tid eftersom det var en order från företaget, säger Shigeru Miyamoto.

– Eftersom det spelet vi gjorde var så enormt stort så behövde vi jobba hårt med det. Annars hade det känts bortkastat. Vi spenderade så mycket tid på att göra ett riktigt bra spel och det blev så bra att det hade varit slöseri att inte försäkra oss om att det var ordentligt finputsat, fortsätter han.

FZ rekommenderar alla intresserade att läsa hela Nintendos massiva artikel. Den ger väldigt många intressanta inblickar i hur företaget själva resonerar kring sin 25-årsjubilerande Zelda-serie.

Tycker du att The Legend of Zelda: Skyward Sword varit värt den långa väntan?

Bilden: Shigeru Miyamoto (till höger) i samspråk med Nintendo-bossen Satoru Iwata.

Hade varit nice om fler kunde följa detta exempel, *host* dag ett spelpatchar på xbox360 och ps3. *host* 25/11 Oj! Trevligt trevligt! "Hitta bästa priserna"?! Jag köpte mitt för fyrahundra på Elgiganten ;) 24/11 Helt otroligt skönt att höra att det finns utvecklare som tänker på sina fans så här pass mycket =) Credits till NIntendo, hade jag haft kvar min Wii så hade jag kunnat önska mig det här till julen 24/11 Spelet är riktigt bra! Men jag kan ändå inte sluta tycka att Twilight Princess var bättre :-/ 24/11 Jag har spelat en 15-20 timmar av spelet och tycker det är riktigt bra. Känns som ett riktigt Wii-spel där kontrollen utnyttjas till fullo till skillnad av många tidigare spel. Grafiken har ju såklart lite mer att önska, men jag tycker de lyckats få det... 24/11 Tyvärr så är det också allt WII har att erbjuda, Mario och Zelda. :/ 24/11 Helt klart bästa spelet till wii, Riktigt underhållande och mysigt tycker jag! skönt när man kommer in i det och verkligen tar sig tid att utforska som förr :) Zelda och Metroid är 2 spel jag hoppas de fortsätter att göra :D 24/11 Har inte spelat det själv än, men låter ju lovande ifall det är lite svårare än tidigare spel i serien. För mig personligen så är nog Zelda den spelserie som ligger mig allra varmast om hjärtat. :) 24/11 Grymt spel, ett Zelda-spel ska inte hastas, kommer att sätta pricken över ina i Wii. Men lite besviken på bossarna hittills, Windwaker har fortfarande bästa mekaniken med svärdsstriderna. Har just kommit tillbaka till Skyloft efter att ha träffat Zelda... 24/11
Skicka en rättelse