Metal Gear Solid-seriens fans kan ha lite svårt att komma in i MGS Rising, säger Hideo Kojima.

#Metal Gear Solid Rising blir inte riktigt vad folk kanske förväntar sig, förklarar MGS-pappa Hideo Kojima. Han säger att vissa av seriens "die hard"-fans kan få svårt att komma in i den slice-vänliga spinoff-titeln.

– Om någon tänker "Jag älskar Snake" och verkligen bara vill ha traditionellt stealth-gameplay och den typen av upplevelse, så kan det vara svårt att komma in i Rising. Men för människor som är mer öppna och villiga att testa nya saker så borde det inte bli ett problem, förklarar Hideo Kojima.

– Raiden i Metal Gear Solid 4 mottogs väldigt väl, och jag vill fortsätta gå i den riktningen i och med Rising. De som tyckte om honom i fyran kommer tycka om honom i detta, men det handlar om personliga preferenser.

Så sant så, så sant så, herr Kojima-san.

Är du öppensinnad nog att kunna älska annat än Snake?

Raiden i MGS4 var awesome. Raiden i MGS2 not så awesome. Raiden i Rising lär bli awesome. 25/11 Raiden gjordes gnällig och "vek" medvetet i MGS2 för att förstärka bilden av solid snake och hans okompromisslösa medvetenhet. Men jag håller med om att det var ganska jobbigt att måsta spela igenom spelet som honom istället för snake. 24/11 Säga vad man vill om Hollywood men jag tar hellre en väderbiten och manlig hjälte framför en gnällig prettyboy varje dag i veckan. Jag gillar Raiden I MGS4 men han var verkligen nästan outhärdligt gnällig och jobbig i MGS2, som i min mening är det svaga... 24/11 Hehe Gamers är väl knappast öppensinnade. "Allt var bättre förr" och "Jag kräver att jag får allt exakt som jag vill" är väl hur vi gamers fungerar mest. 24/11 Man behöver inte ha sett (och förstått) särskilt många asiatiska filmer för att tycka att Raiden i MGS2 är helt ok som karaktär. Han är helt enkelt en skapelse från en annan kultur som krockar lite med Hollywoods sätt att skapa protagonister (Till skill... 24/11 Mjo det är huvudpersonen från MGS2... 24/11 Fattar inte... Jag har bara spelat Metal Gear för 100 år sedan. Har ingen aning om vad, vem, hur eller varför Raiden är men jag har alltid trott att det var en brud, baserat på det jag sett av henne/honom från den E3-rullen. 24/11 lolBEEF, du gillar alltså *inte* olika? :) För övrigt tycker jag Raiden är fine. Han var ganska usel i MGS2 men har blivit klart mer intressant. Men vissa insnöade fans har nästan en homoerotisk crush på snake och kan inte släppa taget. Take it easy,... 24/11 Vänta... Är den bruden med svärd en kille? Eller är det ett typo? 24/11
Skicka en rättelse