Och alla andra också, förresten. Skyward Sword sopar banan med allt motstånd och rusar direkt i topp på veckans försäljningslista.

Trodde du Wii var ett passerat stadium i spelhistorien? Tänk om, för #The Legend of Zelda: Skyward Sword visar att #Nintendos maskin kan än. Spelet kliver in och tar förstaplatsen på försäljningslistan vecka 46. En i sak kanske inte helt oväntad bedrift av en så väletablerad spelserie, men sett till konkurrensen – #Modern Warfare 3, #Skyrim och #Battlefield 3 – är bedriften värd all respekt. De sistnämnda får för övrigt se sig slagna också av #Assassin's Creed: Revelations, så vi gissar att också #Ubisoft är nöjda.

Samtidigt ska det tilläggas att topplistan baseras på försäljning i fysiska butiker, och alla utom Zelda säljs också digitalt. Antingen visar listan att digital försäljning fått ett rejält genomslag (vilket det tyvärr inte finns någon officiell, jämförbar statistik över), eller så är det så enkelt att Zelda, Wii och Nintendo slår hårdare än både moderna arméer och allsköns oknytt i Tamriel.

[speltoppen;y2011;w46]

Det handlar ju också om att spel säljer bäst första veckan. Och både BF3 och MW 3 hade haft sina första veckor. Att Zelda skulle slå AC var väl ingen överraskning. Dessutom så säger ju listan inget om AC:s gemensamma försäljning. Om Zelda har sålt 100... 27/11 +10 27/11 Aha ok mitt fel. Jag hade ingen aning om att prisjakt länkade till begagnade prylar, det suger ju. Vem vill ha priser på begagnade prylar liksom? Det borde vara ett tillval på sidan och inte standard. Jag har alltid kollat på prisjakt i tron om att alla... 26/11 Menar skojar du eller? Du kan ju lika väl referera till blocket i sådant fall. Den där är ju begagnad och finns för övrigt inte ens i lager. 26/11 Varsågod, 799kr just nu. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=48126 26/11 Billigaste wii jag ser enligt prisjakt är på över 1000:-. Billigaste wii blue är på över 1400:-. Så att den skulle kosta 799:- tror jag inte på. Du får dock gärna länka och överbevisa mig. Oavsett så gällde erbjudandet från Walmart bara igår. 26/11 Den får du lägga på moms och frakt på det, då blir det helt plötsligt inte billigare. Det blir nog tillochmed dyrare i vilket fall som helst för game.se säljer en vanlig wii för 799kr inklusive frakt. 25/11 Wallmart säljer ju ut Wii i blå version för $99 idag (cirka 690:-), om någon känner sig sugen. 25/11 Jag kan inte minnas att gamers intresserade sig överhuvudtaget för försäljning för 10 år sen. Nu har det blivit så himla intressant med "industrin" och hur mycket olika spel, konsoller och expansioner säljer. Kanske dags att börja om med något annat där... 25/11 Nä, det handlar inte artikeln om heller och BF3 har varit ute längre än Skyrim. Skyrim är i alla fall påväg i rätt riktning :) 25/11
Skicka en rättelse