Obeskrivliga sötmonstret Cthulhu räddar världen så att han kan förstöra den – du har väl inte missat Zeboyd Games indie-fullträff?

Över 100 000 exemplar av indie-rollspelet #Cthulhu Saves the World har sålts via Steam de senaste fyra månaderna, att jämföra med "bara" 20 000 exemplar via Xbox Live Indie Games sedan i december förra året. Nu menar indie-studion #Zeboyd Games att det är tack vare #Valves "överlägsna utvecklarstöd" som de firat sådana enorma framgångar med sitt lätthjärtade rpg-äventyr.

– När vi släppte [spelet] på Steam hade vi en banner-reklam för spelet i nästan en vecka, vilket hade varit helt otänkbart på Microsofts indie-spels-kanal. Det gav oss en enorm boost, både i att synas och i försäljning, säger studions Robert Boyd.

Men det finns också andra faktorer till att det är gynnsamt att släppa indie-spel via pc, menar han.

– Alla har en pc, eller nära på alla, och indie-spel har oftast inte så höga systemkrav så så gott som alla kan hitta en bra indie-titel och plocka upp den via Steam eller andra distributionstjänster till pc. I jämförelse med Xbox, Playstation och Nintendos konsoler där du har en mindre andel människor som kan vara intresserade, säger Robert Boyd.

Just nu kan du köpa Cthulhu Saves the World och studions tidigare rollspel, #Breath of Death VII, i ett dubbelpaket för ynka 0,68 euro vid den pågående Steam-rean.

Skicka en rättelse