Stöd för spelkontroller, webkameror, mikrofoner och röstchatt är vad du har att vänta. Framtiden har för vana att förändra saker.

Googles Paul Kinlan snackade nyligen under Develop Liverpool, där han röjde att företagets webbläsare Google Chrome inom kort får utökat stöd för allsköns tillbehör. Du kommer direkt via webbläsaren kunna använda dig av diverse spelkontroller, webbkameror, mikrofoner samt röstsamtalsapplikationen WebRTC.

Detta i samråd med Chromes stöd för WebGL gör att det känns mer än rimligt att exempelvis moln-gamingtjänster kommer förälska sig i webbläsaren. Google har tydliggjort att de inte kommer lansera en egen molntjänst för gaming, men det känns som hittat att exempelvis Gaikai eller Onlive kommer med utökat stöd. Eller något helt nytt.

Mer möjligheter att prova på nya saker. Har du några idéer för hur utvecklare skulle kunna använda sig av detta?

Kul att se att weläsarna utvecklas :) Chrome är fint om man har en skruttig dator med usel prestanda, då glänser den, men på en Pc med hårdvara från detta årtionde slår inget Firefox med sitt överlägsna antal vettiga tillägg, sin användarvänlighet, sina... 29/11 själv tycker jag chrome är segare än firefox. Jag jämförde båda en gång på min dator och märkte att jag kom in bra mycket snabbare på saker med firefox än med googles dyng webbläsare. 28/11 Har aldrig sagt att Chrome fungerar bättre kör själv med Firefox för enklighetens och valbarhetens skull. Finns bara en sak som jag tycker är + på Chrome och det är att den snabbaste webbläsaren änsålänge och det är väll det ända jag tycker är fördelen... 28/11 Nej hade inge problem med datorn alls. Tror knappast firefox skulle funka bra då istället ifall datorn jävlades för mig. Försökte ge chrome en chans men den jävlades lika mycket hela tiden. Vilken sida jag gick in på så ville den vara rolig och stänga... 28/11 Hrm.. Kanske något med datorn o göra? Mig var det precis tvärt om.. Jag har alltid varit ett fan av Opera men en dag orkade jag inte längre.. Då blev det Chrome med addons (Speed dial och AdBlock) 28/11 Har haft mer problem med chrome än firefox. Jag bytte över till firefox för jag blev så jävla les googles dynga då skiten hängde sig konstant hela tiden och ville stänga ner m.m. Med firefox har jag aldrig haft det problemet 27/11 Varför fungerar Chrome bättre? 27/11 Så mycket finns det ju inte på Firefox utan tillägg du har. Själv tycker jag Firefox bara har grunderna och du lägger själv in vad du vill ha. kolla på opera så får du se massor med jobbiga program. 27/11 Använde förut Explorer, sedan Firefox en tid, men då Firefox inte funkade på skolans nätverk (av någon konstig anledning) så fick jag byta till Chrome (som jag alltid använder numera). 27/11 Jag har både Chrome och Opera. Använder dock Opera mest :D 27/11
Skicka en rättelse