Ja, åtminstone ta bort vissa moment och system och lägga till andra. Det säger Yoshinori.

En nyversion av det av många älskade #Final Fantasy VII har det pratats om precis hur länge som helst. Inte minst med tanke på slutfilmen i #Crisis Core: Final Fantasy VII som är början i... men nu slutar vi med spoilandet. Yoshinori Kitase har hängt med i serien sedan urminnes tider och i en intervju med Official Xbox Magazine låter han dig veta att vissa saker kanske inte blir som förr.

-- Om jag får snacka som en spelskapare, om vi skulle producera en nyversion av 7, skulle jag till exempelvis vara väldigt frestad att ta bort saker och lägga till nya element, system och liknande eftersom ifall vi skulle skapa exakt samma sak, så skulle det vara bara bli en form av återupprepning. Det skulle bli ett problem att det vore så repetetivt och det vore inte särskilt roligt att skapa ett sådant spel. Så jag skulle vara riktigt intresserad av att omarrangera spel eller omskapa spel till något lite annorlunda även om det är meningen att det ska vara samma spel.

-- Om vi gjorde det skulle fansen kunna bli missnöjda och [säga] 'det här är inte vad jag förväntade mig' så utifrån det synsättet kanske vissa skulle säga att det är bättre att låta minnen vara minnen. När vi spelar spel som vi skapade för flera år sedan så tänker vi ibland 'åh, det är verkligen inte coolt' eller 'det borde antagligen gjorts lite bättre än det där' och andra liknande saker.

-- Men å andra sidan så är de där smått negativa funktionerna och bitarna något för vissa av de där riktigt entusiastiska fansen av de här spelen något som ger spelen extra krydda, personlighet eller liknande. Så kanske skulle de vilja att vi inte gjorde något åt det och bara lämnade det som det är. Det är väldigt svårt att bestämma sig för vad vi ska ha kvar och vad vi ska ta ut.

Kitase menar alltså att det är jättesvårt att fatta beslut i frågor där det finns många svar. Om du hade ett alter-ego i exempelvis Japan som hette exempelvis Yoshinori Kitase, vad skulle du då ge för tips?

Absolut, om de bara fixar i ordning mer modern grafik men i övrigt låter ALLT ANNAT VARA så vore det en riktig dröm-remake. Jag skulle köpa det, garanterat. Men det tycks ju inte vara Square Enix ambition ifall de någonsin får för sig att göra en nyvers... 30/11 Det är ju ingen som tvingar någon att köpa spelet.. Är ju naturligtvis blandade känslor i denna fråga men om man tittar på FF III ifrån 1990 och det som släpptes till DS 2007? så är den grafiska skillnaden enorm, ändrar dom bara på grafiken (och behålle... 30/11 NEJ NEJ NEJ! Låt det vara era skurkar! Gör ett nytt vettigt FF-spel istället för att förlita er på de äldre! 29/11 För min del får dem gärna göra en remake! 29/11 Behåll allt, men skifta grafiken till HD. Gärna realtids bakgrunder (en nedrans massa jobb, men huj va bra det skulle bli). Spelet var och är fortfarande bra, om dom skulle få för sig att göra den här remaken så skall det tillängnas alla gamla fans...in... 29/11 Jag har spelat igenom FF7 ett antal gånger och det blir inte sämre, ska dom göra en remake ska dom fan inte pilla på battle systemet. Det största fail vore om dom använde systemet dom har idagens FF spel jag sluta spela FF spel när 12 kom, köpte det ble... 29/11 "att det är bättre att låta minnen vara minnen" spel industrin har redan förstört ett antal x legendariska spel genom att göra remakes utav dem, bla cannon fodder, monkey siland, syndicate, sensible soccer mm, så vad skulle egentligen kunna stoppa dem... 29/11 Lösningen på problemet är enkelt. Gör ungefär som man gjorde i monkey island remaken, Ha både den gamla versionen kvar OCH gör en ny som dom själva vill så blir alla nöjda =) 29/11 men varför ska vi behöva spela gamla spel i ny förpackning ? kan dom inte komma på nästa "FF7" istället. Jag tänker inte gynna square något mer efter att jag faktiskt betalade hela 180 kronor för det dära FF13 eller vilket nummer i ordningen det var,... 29/11 Spot on. 29/11
Skicka en rättelse