Iranska polisen gillar inte att amerikanska armén strider i Teheran i BF3 – nu är de olagliga kopiorna av spelet ännu mer olagliga.

Iransk polis har stämplat #Dice krigs-FPS #Battlefield 3 som olagligt, eftersom det visar upp amerikanska soldater som strider i den iranska huvudstaden Teheran, skriver Libanesiska Daily Star. Iranska nyhetsagenturen FARS hävdar också att 5000 "iranska ungdomar" ska ha bett om förbudet genom namninsamlingar online.

– Alla datorbutiker är nu förbjudna att sälja detta illegala spel, säger en iransk polis.

De 5000 ungdomarna menar på att de förstår att spelets historia är påhittad, men menar att spelet släpps vid en kritisk tidpunkt då "USA försöker förmå den internationella gemenskapen att frukta Iran".

Utgivaren #Electronic Arts bryr sig däremot inte nämnvärt. Eftersom spelet aldrig släppts officiellt i Iran till att börja med så är de butiksexemplar som funnits där tidigare med största sannolikhet piratkopior.

– Eftersom Battlefield 3 inte är tillgängligt för köp i Iran så kan vi bara hoppas att förbudet ska hindra piratkopior från att nå konsumenterna där, skriver EA i ett uttalande.

Nej då, det är lungt. Folk säger att dom hittat lösningar om man pillar med bios inställningarna på grafikkortet. Men jag orkar inte bry mig längre, jag blev sjukt besviken på spelet så suget är helt borta. Antingen fixar Dice problemet eventuellt eller... 03/12 haha, ja det är ju synd att det funkar skit för dig, men jag kan ju kolla upp om du vill vilket sorts Nvidia kort det är om du vill... BTW så är det svårt att veta hur folk menar, om dom exempel är sur för att man säger tvärtemot det dom tycker :P jag... 02/12 Nej, jag blev inte sur, förlåt om jag gav det intrycket. Grejen med Bf3 är att det funkar så jäkla random för pc användarna :P De flesta som upplever alla krascherna sitter med Nvidia kort, märkte man rätt fort när man kollade på battlelog forumet. Jag... 02/12 haha, synd att du gissade fel, ett helt nytt Nvidia kort är det, köpt för bara 1 månad sen, kan inte säga dig vilket sorts kort det är för vet inte det, men den har physics om det kanske hjälper... har aldrig varit bra på grafikkort :/ kanske du vet?... 02/12 Testat detta? http://www.sweclockers.com/forum/123-battlefield/1044981-problem-med-gigabyte-gtx-560-ti-oc-i-bf3-titta-hit/ JAg gjorde det och det gick från exakt samma problem med samma kort till löst. Spelar utan större problem nu. 02/12 Jag slår vad om att han kör med Radeon kort. Bf3 krånglar som mest för Nvidia korten, speciellt 560 TI som jag råkar ha >.< 02/12 min kille spelar det helt utan problem, inga kraschar, bara buggar som inte är lagade som finns när han spelar :) 02/12 Närå, kampanjen gick att spela fint, det var bara briefing filmerna som kunde rycka till här och där. Angående multiplayern så var jag en av de lyckligt lottade. Huvudmenyn frös fast mellan 2-5 minuter och det laggade inte dunder mycket i mp för min del... 02/12 gick att spela vid release? Minns du inte allt jävla ms lag och 100% cpu usage? :P håller dock med dig, BF3 har stora problem på pc. 01/12 eeeh, ja...Battlefield 3 är trasigt (syftar självklart på pc versionen) När ett spel kraschar var femte minut i co op, single player och multiplayer så är det banne mig trasigare än Black Ops som åtminstånde gick att spela vid release 01/12
Skicka en rättelse