"Jag förstår inte riktigt hur det ekonomiska ska funka för Electronic Arts", säger Activision-chefen.

I slutet av december släpper #Electronic Arts lös #World of Warcraft-dräparen #Star Wars: The Old Republic – men en person som inte tycks vara nervös är #Activision Blizzard-chefen Bobby Kotick. Han tvivlar på att EA-spelet ska bli ekonomiskt gångbart.

– Lucas kommer vara den främsta betalningsmottagaren för Star Wars-framgångarna. Vi har gjort affärer med Lucas länge och ekonomin ökar alltid till Lucas fördel, så jag förstår inte riktigt hur det ekonomiska ska funka för Electronic Arts, säger Bobby Kotick.

Den ökände Activision-Blizzard-bossen tvivlar också på att spelet ska vara ett reellt hot mot superdominerande World of Warcraft.

– Om du ser till historien på folk som investerat i ett onlinerollspel och uppnått framgångar, så är det ett litet nummer.

Tidigare har EA-chefen John Riccitiello sagt att Star Wars: The Old Republic "bara" behöver 500 000 prenumeranter för att gå runt. Tror du att EA och #Bioware kommer lyckas med storsatsningen?

Jag måste säga att detta är nog det roligaste MMO jag har spelat sedan gamla goda tiden med WoW. Har spelat en del andra MMOs och de har alla varit roliga i 1-2 dagar och därefter har man tröttnat. Jag var en av dem som fick spela weekend betan på SWTOR... 06/12 Är det något han kan så är det totalt exploatera en hel mänsklighet och suga ut varenda öre som folket har. Girigare grist är svårt att hitta. 02/12 Tyckte spelet hade potential efter ha spelat stresstestet i helgen men jag tror inte det är en WoW-killer. 01/12 Det är ju Starwars - klart de kommer tjäna pengar. Bobby Kotick har ju faktiskt motiv för att smutskasta konkurrensen..... 01/12 Satt o kollade gameplay videos från SWTOR betan igår, första 10 minutrarna va jag helt övertygad om att jag sku skaffa det. Efter typ 20 minuter så börja jag bli trött på all story telling, om varför man ska bränna några eldar osv. Jag gillar story tell... 01/12 Alltså han säger ju något som stämmer i de första citaten, dvs att Lucas är en riktig igel när det gäller sina varumärken och det kan inte vara kul att jobba med dem bakom axeln. Sedan är det väl ganska självklart att spelet kommer gå runt, iaf i början... 01/12 Ja va fan ska han annars göra? Hans största konkurrent.... 30/11 Nu sa han äntligen något klokt. 30/11 han är ju den största idioten i spelvärlden. 30/11 Föreslår att du istället tar av dina egna och läser vad som står i källan (http://www.reuters.com/article/2011/11/29/us-media-summit-activision-idUSTRE7AR1ZY20111129) och inser att jag redan vet vad Kotick menar men inte nödvändigtvis håller med honom.... 30/11
Skicka en rättelse