CD Projekt uppskattar att deras spel laddats ner illegalt minst 4,5 miljoner gånger – men "verkligheten kan vara långt värre" än så, befarar polackerna.

#The Witcher 2: Assassins of Kings-utvecklarna #CD Projekt uppskattar att deras fulländade rollspelsäventyr piratkopierats minst 4,5 miljoner gånger – men "verkligheten kan vara långt värre", befarar polackerna.

– Jag kollade regelbundet antalet samtidiga nedladdningar på torrent-sajter och under de första sex till åtta veckorna var det omkring 20 000 till 30 000 personer som laddade hem spelet samtidigt, säger CD Projekt-chefen Marcin Iwinski.

– Låt oss ta 20 000 som genomsnitt och sex veckor. Spelet är 14 GB, så låt oss anta att nedladdningen tar sex timmar med en inte allt för snabb internetförbindelse. Sex veckor är 56 dagar, vilket betyder 1344 timmar; och med sex timmars genomsnittlig nedladdningstid för att få tag i spelet skulle det ge oss 224 nedladdningar. Om vi sedan multiplicerar det med 20 000 samtidiga nedladdare blir resultatet dryga 4,5 miljoner illegala nedladdningar. Detta är bara en uppskattning och jag skulle vilja påstå att den är åt det optimistiska hållet; idag har vi sålt över en miljon lagliga exemplar, så att bara ha 4,5-5 illegala ex för varje lagligt spel skulle inte vara ett så dåligt förhållande. Men verkligheten är förmodligen betydligt värre.

Marcin Iwinski säger också att CD Projekt inte anser att DRM fungerar, och att det "alltid crackas på nolltid, vad man än gör".

– Plus DRM:et i sig självt är jobbigt för dina lagliga spelare – denna grupp av ärliga människor, som anser att ditt spel är värt 50 USA-dollar eller euro och som gått och köpt det. Varför skulle du vilja göra deras liv svårare?

Nästa gång steam har rea på spelet ska jag tanka spelet för att försäkra mig att datorn pallar det och att allt verkar okej, och sen köpa det om jag gillar det jag ser, men tills dess kommer jag inte ens överväga att köpa spelet eller ens tanka det, det... 05/12 Spelet verkar ha sålt runt miljonen exemplar, hur står det sig i jämförelse med försäljningsprognoserna? 04/12 Uppfattat. Bör ha kollat mina källor närmre. Får väl ta och skylla på att klockan var 3 på natten. Men som Nightsorrow skrev ovan så rapporterar CVG, som även enligt dig är mer tillförlitlig, att Assassin's Creed - Revelations till och med säljer mer... 03/12 Det är inte bara pirater som tycker att demo borde vara en självklarhet. 03/12 Alltså det är väl inte Warez-snack att säga "jag har laddat hem xxx" det är väl snarare om man visar eller förklarar HUR eller VAR man kan ladda hem något olagligt. Ungefär som att man får prata om att man åkte 70km/h på sin EU-moppe utan att det händer... 03/12 Ursäkta dubbelpost, och jag vet inte om detta är lite väl off-topic men, nyligen så fastslog Schweiz att dom inte tänker göra fildelning för privat bruk olagligt: [http://www.ejpd.admin.ch/content/ejpd/de/home/dokumentation/mi/2011/2011-11-30.html] Om... 02/12 CVG duger alldeles utmärkt! Jag tänker inte ge mig in i diskussionen (tbh vet jag inte ens vad den handlar om), jag märkte bara att VGChartz återigen dök upp som "källa" så jag var bara tvungen att anmärka på det. :D 02/12 Duger CVG som källa? I såna fall kan man kolla: [http://www.computerandvideogames.com/326746/assassins-creed-revelations-enjoys-series-biggest-launch/] 56% av försäljningen sker på Xbox 560, och 44 på PS3. Jag vet inte om pc versionen släppts än, men... 02/12 Jag måste ha missat mötet där spel blev en rättighet... Jag kan köpa i princip samtliga _anledningar_ till att ladda hem spel och program då typ alla stämmer in på varför jag själv laddat hem men att använda dessa anledningar som ursäkter eller någon... 02/12 Here we go again... VGChartz är en oseriös hittepå-sajt som inte bör användas som faktaunderlag för någon till något – någonsin. Det finns en god anledning att spelmedia och vissa (branschigare/insatta) spelforum bannlyst bluffsajten, läs t ex detta om... 02/12
Skicka en rättelse