Drar exempel som From Dust när de förklarar att det är svårt att kämpa mot giganter på de vanliga marknaderna.

#Ubisoft är just nu inte de mest omtyckta utgivarna när det kommer till framförallt Windows-varianter av lir, med allt vad pirat- och drm-snack heter. De släpper åtminstone nya varumärken från och till, och digitala EMEA-försäljningsansvarige Thomas Paincon på företaget låter meddela att deras nysläpp via digitala portaler minskar riskerna med att våga sig på nymodigheter.

-- Det är mindre risker inblandade när man släpper ett nytt spel digitalt. Titta på From Dust, vi sålde en halv miljon på XBLA och PSN. Varför? Jo, för att priserna var lägre, men även för att det var en ny upplevelse och folk som använder digitala plattformar är mer villiga att prova på ett nytt varumärke. Det är svårare att kämpa för spelarnas pengar när det finns mängder av nya AAA-spel ute. Microsofts "Summer of Arcade" Xbox Live-satsning är en bra ny marknad som spelare börjar vänja sig vid. Numer är digitalt en jättebra affär för återförsäljare då onlinespel är del av omsättningsflödet för dem, säger Paincon till MCV.

Tror du att Ubisoft kommer gynnas av sina försäljnings- och prioriteringsval?

Digtalt är bra för skivor kan gå sönder. Skivor är bra för då vet man att man har ett spel och att det går att spela utan att man har internet fungerande eller en tjänst som Steam som fungerar för ibland står det "oops nåt har gått fel vänligen försök... 06/12 Yep. Allt för att få spelen mer bekvämt. Det är lite ledsamt, men sant. 05/12 Det lär nog dröja innan digital distribution tar över. Men tydligen så vill folk betala mer för mindre. ;) 05/12 dragon age multiplayer madness ? xD 05/12 Jasså, fick du ont i rumpan? Du kanske skulle skaffa andra kompisar istället. 05/12 Spel på PSN och XBLA kostar med få undantag 150:- eller mindre. Men då är det ju också en helt annan typ av spel än boxade AAA-spel. Det är exakt det som artikeln handlar om (men det verkar som folk tycker att det är mycket roligare att whina i forumet... 05/12 PSN och XBL är väl inte direkt mycket billigare än butikerna. Men när det gäller PC finns det gott om butiker som säljer autentiska nycklar billigare än Steam, Origin och whatnot och garanterat billigare än butikerna. G2Play är väl ett riktigt bra exemp... 05/12 Om alla spel blir digitala så kommer släpp företagen ha för stor makt över priset o Rea priser lär det inte bli något med. Men det borde bli billigare för oss köpare att köpa bara digitalt. Men det finns ju inga garantier för det tyvärr. Tycker nog att... 04/12 Bara att bita i det sura äpplet och konstatera att spel på PC är en utdöende konstart. Kanske en comeback om några år då endast folk köper en PC för just spel och andra använder surfplatta eller mobil. Jag har inget emot att spela med kontroll men dagen... 04/12 Det är nog det bästa. Göra ett spel på en platform först sen porta det med ändrad mekanik GUI som passar PC. 04/12
Skicka en rättelse