Efter att Eiji Aonuma tog över producentrollen för Zelda-spelen så har han ständigt stått i Shigeru Miyamotos skugga. Men nu tycks han vara redo att sätta sitt personliga avtryck.

Ända sedan #Nintendos Eiji Aonuma tog över producentrollen för Zelda-spelen så har han ständigt stått i Shigeru Miyamotos skugga. Men i en nypublicerad intervju tycks han äntligen redo att sätta sitt personliga avtryck på serien.

– Jag började inte jobba på serien i början utan halvvägs in i dess historia. På grund av det tror jag att jag i början tittade mer objektivt på serien och på hur vi kunde göra små, individuella element inom den, snarare än att se på hur serien skulle utvecklas. Medan tiden har gått – särskilt under de senaste åren – har jag börjat fundera mer på hur jag kan ta serien och verkligen göra det till mitt eget Zelda och utveckla den vidare. Eftersom herr Miyamoto tillåtit mig att ta befäl över Zelda-serien så är det dags att jag gör det, säger #The Legend of Zelda: Skyward Sword-producenten Eiji Aonuma.

Röstskådespeleri, någon?

– Kanske vissa tycker att det är lite sent för mig att börja tänka på det, men i takt med att tiden går så har det blivit mer och mer av ett tema i hur jag närmar mig serien. Vi kikar kontinuerligt på hur vi kan utveckla serien. Vi är inte säkra på att vi kan få till den rätta balansen med fullt röstskådespeleri, så vi får se.

Wii-exklusiviteten The Legend of Zelda: Skyward Sword är Eiji Aonumas senaste Zelda-titel. FZ gillade skarpt.

Bilden: Herr Aonuma sjunger ledmotivet för nästa Zelda?

Mjaa, jag tycker personligen (efter att ha varit ett lång och troget OoT fan) att Twilight princess är det bästa i serien, jag vet inte varför men det fastnade bara hos mig. Skyward Sword är bra men inte lika bra tyvärr. Wind Waker var mysigt men jag... 05/12 Windwaker och Twilight princess är mina favoriter. Men måste säga att Ocarina of time hade en ultimatsvårighetsgrad. Så jäkla skönt när man väl tog sig förbi svåra hinder! 05/12 Jag vet inte om jag hade kallat det överskattat. Snarare de andra titlarna som är underskattade. 05/12 +1 Ocarina of Time är sjuuuukt överskattat. Som du säger så är det väl nostalgin som gör att de flesta tycker att den är bäst i serien. Även fast det är ett bra spel så tycker jag att de nyare spelen är minst om inte bättre än OoT. 05/12 Tycker det är en smakfråga och det är väldigt många nostalgiker som som väljer OoT just för nostalgins skull. Ärligt talat tycker jag att Twillight Princess är precis lika bra som OoT och min personliga favorit är förmodligen Wind Waker (dvs att jag tyc... 05/12 Orka och orka, det är väl det man får leva med när man skapar nya spel som inte riktigt når upp till sina föregångare (i detta fall OoT). 05/12 Fint. Jag tycker att den här mannen förtjänar respekt. Hade jag varit i hans sits så vet jag inte om jag hade orkat att få mina spel jämförda med Ocarina of Time hela tiden. Like it or not, men han är en del av Zelda nu och jag tror inte Zelda-fans har... 05/12 Känns ju inte rätt att de inte har börjat använda sig av röskskådespelare än. 05/12 jasså det vill han 05/12
Skicka en rättelse