Nå sparade spel överallt, kolla på tv och lär dig det nya utseendet – Microsoft uppdaterar 360:n med nytt tryne och nytt innehåll.

#Microsoft uppdaterar i dag Xbox 360-konsolerna med ett nytt gränssnitt och en rad nya funktioner. För den spelintresserade delen av er FZ-läsare torde möjligheten att spara sina spel i molnet höra till de mer intressanta nyheterna. Därmed behöver du inte släpa runt dina savegames på en usb-sticka, du kommer åt dem från valfri uppkopplad konsol genom att logga in på ditt konto.

Xboxen begåvas med ett nytt utseende som hämtar inspiration från Windows 8 och Windows Phone, och under den nya ytan återfinns stöd för stereoskopisk 3D, röststyrning via Kinect, Youtube, Skype och Bing, samt Facebook-delning.

Så här ser den nya dashboarden ut när du uppdaterat Xboxen.

Ett antal tv-kanaler blir också tillgängliga, och fler tillkommer löpande under de närmsta månaderna. För svensk del ser det emellertid tunt ut på denna front: kanalen Muzu.tv släpps senare i december och tidigt nästa år får den sällskap av Mlb.tv. Det är i nuläget allt, till skillnad från exempelvis England som kan se fram emot en bra bit över tio kanaler.

Xbox 360-uppdateringen släpps alltså i dag. Vi har ingen officiell tidpunkt, men det spekuleras i att den släpps vid 9-tiden i kväll svensk tid. Upplys oss gärna i kommentarerna om du märker att uppdateringen släppts.

Dagens uppdatering förser Xbox 360:n med dess tredje utseende sedan maskinen släpptes för sex år sedan. Det första utseendet skrotades hösten 2008 och nu är det alltså dags att pensionera Xbox 360-ansikte nummer två.

Är jag full, eller funkar Voice nu..? 08/12 Stämmer, Microsofts egna sökmotor som för övrigt funnit i X antal år, anledningen till varför den fortfarande är okänd för vissa är pga dess kvalité, totalt värdelöst. 08/12 Mjo, var sökmotor jag menade. Antar att min hjärna var halvt ur funktion igår, men men. :) 07/12 Men.. men om man åker till en kompis som bor nära dårå? ;) Har field testat det nu och det funkar så som du säger att man bara har save games:en på cloudstoragen men det är mycket bättre än det gamla recover gamertag som tog för evit. Nu behöver man bar... 07/12 Varför bryr du dig om vad som kommer eller inte kommer till Xbox om du är PC-spelare? Varför ska man blocka Func? Han har bara betett sig bra. Till skillnad från dig. Du är nu blockad så du behöver inte svara. 07/12 Inte heller så imponerad, lite irriterande att stora apps som Youtube eller Skype inte kommit ut några år innan. Det är lixom 2011 och snart 2012! Hallå Micro$oft! 07/12 Nej inte speciellt imponerad alls faktiskt. 07/12 Jag var faktiskt seriöst. Men jag googlade det och lustigt nog så var det bara en sökmotor. 07/12 vart är mitt skype? det var typ den enda funktionen jag såg fram emot och så fanns det inte med! kanske kommer till app marketplace vid ett senare tillfälle? 07/12 Tror nog att majoriteten av konsol spelare bryr sig mer om själva spelandet än dom sociala medierna som tillkommit med åren. Jag är allätare och gillar i stort sätt alla spel plattformar, dock så bryr jag mig inte om facebook eller msn som funnits med... 07/12
Skicka en rättelse