Nintendo avslöjar buggen som gör ditt Zelda: Skyward Sword omöjligt att spela igenom – tipsar om hur du undviker den!

Nej, nu blommar åsnekvinnorna i all sin prakt och drakarna flyger baklänges – ett förstapartsutvecklat #Nintendo-spel plågas av en spelförstörande bugg som potentiellt sett kan göra din #Zelda: Skyward Sword-sparfil värdelös! Det är som sagt sällan Nintendos titlar drabbas av de här problemen, men genom att utföra en viss serie sekvenser i slutet av spelet på "fel" sätt så blir spelet omöjligt att slutföra.

Så här säger Nintendo själva om det hela.

– Vi har blivit uppmärksammade på problemet som resulterar i att spelaren inte kan fortsätta vidare i Song of the Hero-questen. Om spelet sparas efter att spelaren slutfört en serie händelser så är det inte längre möjligt att fortsätta spelet på den sparfilen. De enda valmöjligheterna då är att antingen starta om spelet från början eller använda en tidigare sparfil för att fortsätta, säger Nintendo-talespersonen Sharon Matheny.

Så undviker du buggen (obs, spoilers!)

I Song of the Hero-questen återbesöker du tre tidigare platser, och dessa platser kan besökas i valfri ordning. Men om du besöker Lanaryu-öknen först och därefter reser till Lanaryu-gruvan för att prata med karaktären Golo the Goron innan du fått Song of the Thunder Dragon, och sedan återvänder dit för att prata med Golo igen, så kickar buggen in.

Om du slutfört någon av de andra platserna innan Lanaryu-öknen (eller struntar i att prata med Golo som beskrivet ovan) så bör du däremot vara på säker mark. Det som händer om buggen aktiveras är att de två återstående platserna att besöka annars blir otillgängliga, vilket helt enkelt gör det omöjligt att ta sig vidare.

Nintendo har i dagsläget inte avslöjat om det kommer nån patch som rättar till problemet.

Bilden: Se upp för Golo!

Skicka en rättelse