Unreal Engine 3-skaparna #Epic Games visade var bald space marine-skåpet ska stå när #Gears of War för ett antal år sedan fick alla att tappa hakan. Nu till helgen, under Video Game Awards, kommer något nytt varumärke tillkännages och till GI.biz har Mike Capps röjt att det är någonting väsentligt nytt som kommer att visas upp.

-- Det är något radikalt annorlunda för oss. Ett nytt IP, ett nytt spel. Vi snackar inte mycket om plattform och sådant, men jag nämnde under GDCE Europe och mitt tal där att vi arbetar på en hel del nya projekt och det har verkligen varit uppfriskande för teamet att få prova sina vingar.

- Vi älskar Gears, det var en grym trilogi, vi har fått en mängd komplimanger och mängder av fantastiska fans, och vi stödjer fortfarande Gears 3 väldigt starkt, men jag har grabbar som arbetat på det sedan 2001 och vissa av dem behöver sig ett brejk och istället försöka sig på någonting nytt.

Inför tillkännagivandet röjer Capps att han trots allt är mänsklig.

-- Jag är livrädd att folk ska säga "jaha, det ser ut som ett Epic-spel, visst" eftersom jag vill att de ska se det som något nytt, men samtidigt vill jag inte att de ska säga "det ser inte ut som ett Epic-spel alls, glöm det, jag är inte intresserad," Vi är alltså riktigt nervösa och vi har inte varit så här nervösa på ett bra tag.

-- Jag är nervös. Det här är något som jag pushat för mycket och jag skrev delar av manuset för trailern och om alla hatar det så tar jag ett brejk från spel ett tag.

Ja du Capps, vi vill också se någonting som får oss att ramla av stolen av häpnad.

Vad tror du bubblar i den episka grytan?