I framtiden ska Mario- och Zelda-skaparen spendera mer tid med att lära upp yngre förmågor hos Nintendo, men han ska fortsätta överse de viktigaste spelen.

Shigeru Miyamoto har för teknologisk underhållning i allmänhet och gaming i synnerhet haft närmast ofattbar betydelse. Säger kanske exempelvis Mario och The Legend of Zelda dig någonting? Nu låter Shigeru Miyamoto meddela att han ska satsa mer på att hjälpa yngre förmågor och nya team att bli självgående.

– På vårt kontor har jag senaste tiden utropat, 'Jag kommer dra mig tillbaka, jag kommer dra mig tillbaka.' [Men] jag säger inte att jag kommer sluta med spelutveckling helt och hållet, berättar han för Wired.

– Det jag verkligen vill göra är att själv vara i fronten av spelutveckling igen. Förmodligen arbeta på ett mindre projekt med yngre utvecklare. Eller så kanske jag fastnar för att skapa någonting som jag kan göra själv, helt själv. Någonting väldigt litet.

Redan nästa år kommer han påbörja ett av dessa mindre projekt, med något att visa upp innan 2012 är över.

– Anledningen att jag uttrycker mig som jag gör är att om jag inte säger att jag drar mig tillbaka, så kan jag inte nära de yngre utvecklarna. Trots allt, om jag har positionen jag har nu, så blir det automatiskt en sorts relation. En relation där de unga i princip alltid hamnar i en situation där de måste lyssna på mina idéer. Jag behöver en del folk som fortfarande växer mycket mer än vad jag har idag.

Shogeru Miyamoto är tydlig med att han är säker på att de team han hjälpt att bygga upp med all säkerhet kommer kunna föra vidare legender som Mario, Zelda, Donkey Kong och så vidare utan hans minutiösa inblandning.

Vad tror du Nintendo-kungen kommer hitta på härnäst?

Nyheten uppdaterades eftersom Wired-intervjun den bygger på visat sig en aning missvisande.

Skicka en rättelse