I samarbete med Barncancerföreningen satsar den ideella spelföreningen Push the Button Initiative på att få ut spelprodukter till unga och äldre via landets sjukhus.

Den ideella spelföreningen Push the Button Initiative drog igång i november 2011 och kommer redan på måndag att skänka en mängd spel- och spelrelaterade produkter till sjukhus i Stockholmsregionen. Nästa år kommer en andra laddning nöje fördelas över hela landet med hjälp av Barncancerföreningen.

-- Vi är glada över att arbeta tillsammans med Barncancerföreningen och väldigt lyckliga över att kunna erbjuda en möjlighet att fly den bistra verkligheten för dem som är i behov av en skojig stund, säger Dataspelsbranschens Vic Bassey, medgrundare till initiativet

På måndag kommer föreningen befinna sig på Akademiska sjukhuset i Uppsala, Karolinska Universitets sjukhuset i Huddinge och i Solna och spelglädjen kommer ges ut till barn och familjer.

-- Inspirerade av en 12-årig medpatients sista önskan startade vi 2010 en insamling till barnsjukhusen när jag kom tillbaka till jobbet efter en andra omgång leukemi. Att branschen nu sluter upp kring en gemensam sak som faktiskt gör skillnad för drabbade barn och vuxna är fantastiskt. Samarbetet med Barncancerföreningen kommer att göra julen så mycket bättre för långt många fler än vi hade kunnat drömma om för ett år sedan, säger Josefin Engfelt på NAMCO BANDAI Partners, en av grundarna till initiativet.

-- Den generösa gåvan från Push the Button Initiative kommer att skänka mycket glädje och uppskattning. Barncancerföreningen får ofta in önskemål om spel av olika slag framför allt från de barn som genomgår långa och ofta tuffa behandlingar på sjukhus. Vi är oerhört tacksamma att kunna tillmötesgå barnens önskningar och ser fram emot att utveckla samarbetet med Push the Button Initative, säger Barncancerföreningens vice ordförande Karin Mellström.

Läs mer om Push the Button Initiative på dess hemsida, alternativt ta dig en titt på facebook-sidan.

Skicka en rättelse