Legendariska "Lord British" säger att han fortfarande för samtal med Electronic Arts om att återvända och få tillgång till Ultima-varumärket igen.

Legendariska rollspelshjälten Richard Garriott jobbar just nu med det icke särskilt blygsamt namngivna rollspelet Ultimate RPG, som är på väg till sociala medier, mobiltelefoner, webbläsare och allt däremellan. Samtidigt hymlar han inte om att han gärna återvänder till (eller samarbetar med) #Electronic Arts för att återigen få tillgång till sitt älskade Ultima-varumärke.

– Ja, teoretiskt vore det möjligt [att förvandla Ultimate RPG till Ultima Online 2]. Vi har pratat med Electronic Arts [om att jag ska ta befäl över Ultima Online igen]. Jag skulle verkligen vilja få tillgång till Ultima-varumärket. Vi har haft diskussioner på väldigt höga nivåer med Electronic Arts om tillgång till varumärket. Vi är till och med i diskussioner även nu med EA om ett möjligt marknadsförings- och distributions-förhållande och saker av den naturen, säger Richard Garriott.

Problemet, enligt Richard Garriott, är däremot att det finns "delar av EA-organisationen" som inte tycks vilja att den stenrike rymdresenären återvänder till sitt skötebarn. Oavsett om en Ultima-deal kan förhandlas fram med EA eller ej så menar Richard Garriott att Ultimate RPG blir en spirituell uppföljare till Ultima Online.

– Vad som i grund och botten gör Ultima till Ultima är designprinciperna. Och jag är väldigt säker på att när spelarna sätter sig ner med den här nya världen så kommer de snabbt känna igen det, oavsett om vi får igenom en överenskommelse med Electronic Arts eller inte. Detta är helt klart den spirituella uppföljaren till Ultima-serien.

Skulle du vilja att denna excentriske speldesigner tillåts återvända till Ultima, eller ser du hellre att EA fortsätter hålla honom i frysboxen?

Skicka en rättelse