Men säger att Epic är "en slav under sina egna framgångar med spel som Gears och Infinity Blade", så utsikterna för ett nytt Unreal är bleka.

Under en presskonferens vid Spikes Video Games Awards-show förklarade #Epics design director Cliff Bleszinski att han mer än gärna skulle blåsa nytt liv i Unreal-serien. Men det finns bara ett problem – Epics enorma kommersiella framgångar med spel som Gears of War och Infinity Blade.

– Jag kan säga dig redan nu att om du magiskt kunde dubbla Epics arbetsstyrka temporärt och göra ett nytt spel som det så skulle jag verkligen vilja göra det, säger Cliff Bleszinski.

– Men vi är en slav under våra egna framgångar med spel som Gears och Infinity Blade. Som tur är har vi möjligheten att skapa ett nytt varumärke som #Fortnite just nu.

Om klassiska pc-serien Unreal skulle få en nytändning vore det kanske inte i den genre och stil fansen förväntar sig:

– Jag har haft alla möjliga galna idéer. Jag tycker att det vore fantastiskt att starta om det ursprungliga Unreal med en Fallout/Skyrim-känsla, där det handlar mer om utforskande än om action, och med fler rollspelsinslag, förklarar han.

Skulle du gärna se att Epic återvänder till sina Unreal-rötter?

Bilden: Minns du när det första Unreal var bland det snyggaste vi någonsin sett?

Jag kan hålla med om en sak, och det är att unreal skulle inte ha haft en chans idag. Nästan varenda FPS spel anpassar sig efter CoD och annat överskattat skräp (ingen hp-mätare, utan istället automatisk regen tex., en av många saker som präglar dagens... 15/12 Jag håller inte med riktigt, men det går inte att jämföra egentligen med dagens spel, utan man måste jämföra dem med spelen för sin tid, och redan då tyckte jag det var lite utvattnat, kanske hade jag sett alldeles för många rymdskräckisar. Men, i ljuse... 15/12 syftade på att om du spelat unreal så vet du att atmosfären i det spelet slår alla andra i samma genre. 15/12 15/12 Jag har spelat alla "Unreal"-spelen, så du kanske kan svara på min fråga? Kanske är det att huvudkaraktären är en kvinna? ;) 14/12 UT2004 med instagib modd.. så roligt man haft på LAN med den! Önskar att det kom något liknande idag. 14/12 har man inte spelat unreal, då hör man inte hemma på en gaming site :/ 14/12 Assault i ut99 var nästan oslagbart. Var helt klart en av de grejer som ut2k3 saknade och därför aldrig blev lika bra (among other things) 14/12 Är inte det lite som att fråga vad det är för skillnad på bilar? Det diffar en del mellan en Skoda från 70-talet och en flång ny Ferrari. Mer allvarligt, så känslan i styrningen tex eller atmosfären i spelet, får man båda i topp samtidigt så. Prova lire... 13/12 Vad förutom namnet "Unreal" skiljer sig från de andra 5000 FPS-spelen med rymdtema? 13/12
Skicka en rättelse