I den senaste nyheten på [[Steam]] kommenterar #Valve veckans stora avbrott på tjänsten, till följd av orkanerna i Seattle. Samtidigt tipsar de om att fyra indie-spel nu finns tillgängliga, bland annat [n=16843 tidigare] kommenterade #Eets och rabatter ges under julhelgen.

We learned a lot and are taking steps to make sure that when the next storm like this hits our area 15-20 years from now *fingers crossed*, people will still be playing games on Steam while we are buying flashlight batteries.

dåligt upplägg av Valve, men ärligt talat, jänkanra har inte äns fattat att det är smart att gräva ner elkablarna så skyll er själva! 24/12 Precis som redan är nämnt. Lösningen är att ha flera login servrar offsite. Steam har varit en dåligt genomtänkt lösning från början med otaliga problem, men de behövde visst lära sig den hårda vägen istället för att göra sin lösning "by the book". RTFM... 24/12 Backup funkar, om resten av infrastrukturen fungerar vill säga, är ju inte bara ett hus som drabbas av en orkan, telefonledningar har jag hört ska vara viktiga för internets möjlighet att fungera...=) 24/12 Vore inte den enklaste lösningen något form av batteri eller backup-strömkälla som kan kicka igång när strömmen bryts (och som då är gjord för att kunna vara i säg ett par dygn)? Torde vara billigare och bekvämare i längden eftersom man ändå skulle få... 24/12 Var dessutom inte content servers som var drabbade. Det fanns det backuper av. Det vara bara inloggningsserver som dom hade i seattle. 24/12 heh jag blev sne eftersom jag ville spela source forts -_- 24/12 det behöver ju inte kosta så värst mycket, om de inte är igång, så att säga... bara ha en bunt servrar stående nånstans, i väntan på nästa naturkatastrof. 23/12 "statligt skarre va!" låter mest som socialistpropaganda, men vi kan ta den diskussionen om 4 år :) det är som dosman säger, det är svårt att skydda sig mot en sån här sak, men med backups kan man säkert hålla igång nätverket. problemet där är väl att... 23/12 Skulle förmodligen inte göra någon skillnad om det var statligt eller ej. Det som gör skillnad är att man har backup servrar spridda över landet och/eller världen. 23/12 Sämst infrastuktur odm har över there, pfft statlig skarre va! 23/12
Skicka en rättelse